Het conflict in Oekraïne is niet jouw kans om viraal te worden

Terugkomend op de links naar de popcultuur, velen op Twitter maken memes die Zelenský gephotoshopt weergeven als verschillende Marvel-personages, waaronder Kapitein Amerika. Sommige mensen hebben besloten dat hij lijkt op de acteur Jeremy Renner, die Hawkeye speelt in de Marvel-films, en de acteurs “casten” in de rol van Zelenský in de … ik bedoel … oorlogsfilm? “Fans castten Jeremy Renner als Zelenský in een fantasiefilm over de invasie van Oekraïne: te snel?” EN New York Post onderschrift lezen. “Fans … van wat ……,” een persoon hij antwoorde.

Etsy-dealers doen er zelfs aan mee. U kunt kopen op het platform kopjes met Zelenský’s gezicht omringd door de kleuren van de Oekraïense vlag, en t-shirt met een citaat van de president in bloemrijke brieven, een ander met Zelenský’s gezicht over de beroemde Barack Obama “Hoop“Logo of een die leest”President Zelensky, mijn heldHebben we niets geleerd van de veroordeelden? “Cuomoseksueel” mem? Geen enkele politicus heeft het niveau van online ijver en dorst nodig dat hem omringt, en Zelensky heeft genoeg op zijn bord. “Ik weet niet zeker of Twitter een eend van deze omvang zal overleven”, schreef een man in antwoord om de held te aanbidden.

Op TikTok is het niet veel beter. Zoals NPR In het weekend werd aangekondigd dat het platform werd overspoeld met naar verluidt frontlinievideo’s die daadwerkelijk beelden tonen van “oude conflicten, filmscènes en zelfs videogamegevechten, alsof ze live terreinbeelden lieten zien.”

Het hangt van de media af TikTok riep zelfs op tot het “faciliteren” van de verspreiding van verkeerde informatie en schreef: “Video’s van raketaanvallen, explosies en vuurwapenuitwisselingen worden miljoenen keren bekeken, hoewel sommige oudere beelden bevatten die geen verband houden met het conflict of video’s die door geluid zijn gemanipuleerd om nerveuze kijkers uit te buiten.”

Ze beschuldigde een van de belangrijkste kenmerken van de app, de mogelijkheid om het geluid van iemand anders te hergebruiken, als “de belangrijkste bron van digitale desinformatie”, omdat het mensen in staat stelt nieuwe, nepvideo’s op te nemen met oude audio. Een van de video’s die Media Matters produceerde, naar verluidt afkomstig uit Oekraïne en meer dan 5 miljoen keer bekeken, maakt gebruik van het geluid van de clip uit 2020 van de explosie in Beiroet.

“De architectuur van het TikTok-platform vergroot de angst en laat verkeerde informatie bloeien in tijden van grote angst”, schreef de waakhond. “Hoewel het essentieel is dat het publiek op de hoogte blijft van dergelijke ernstige situaties, lijkt het ontwerp van het platform onverenigbaar met de behoeften van het heden.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Gedetineerden op het ijs met risicovolle gezondheidsproblemen vechten al maanden voor vrijlating
Next post De hackers reageerden op de oproep van Oekraïne om hulp tegen Rusland