Oekraïners proberen wanhopig Kiev te ontvluchten terwijl de Russen vooruitgaan: “Het is een absolute nachtmerrie”

Emmanuel en Sylvester, IT-professionals uit Nigeria, zeiden dat ze hun hart hadden gebroken om Kiev te verlaten, een stad waar ze de afgelopen vier jaar verliefd op waren geworden. Nadat ze hun appartementen vijf dagen niet hadden verlaten en gisteravond in een luchtafweerkelder hadden geslapen, hoopten ze een trein te vinden die hen naar het westen zou brengen, waar ze de EU konden oversteken en een vlucht naar huis konden nemen.

“Mijn moeder vertelde me eerder dat ze me zou vermoorden [Putin] als ik niet wegging, “zei Emmanuel.

Ze besloten om te proberen Hongarije te bereiken, zeiden ze na het lezen nieuws dat de Oekraïense politie en grenswachten Nigeriaanse burgers die proberen te vluchten lastigvallen, en dat de Poolse autoriteiten mensen zoals zij de toegang weigeren.

In de buurt van Molvina, een moeder van twee dochters van 10 en 5, huilde ze op de vloer van de hal van het internationale treinstation. Samen met hun kleine terriër Kompot, genoemd naar het zelfgemaakte vruchtensap, dat populair is in dit deel van de wereld, hoopte ze dat ze Polen zouden kunnen bereiken.

‘We weten niet wat we nu moeten doen,’ zei ze. “Alles wat we hebben is hier nu.”

Het enige wat ze mee kon nemen waren drie kleine zakjes eigendom en een hond.

“We hopen snel terug te keren. We zullen Kom snel terug’, zei ze uitdagend.

Ze zei dat ze Georgië verliet om naar Oekraïne te gaan nadat Rusland in 2008 haar thuisland was binnengevallen. Ze had de afgelopen 14 jaar een nieuw leven opgebouwd, maar Poetin had het weer vernietigd.

Achter haar stonden mensen in de rij bij de France Café International Room, waar meestal botercroissants en gestoomde cappuccino worden geserveerd. Op dinsdag verkocht hij eenvoudige Lipton-thee in plastic bekers en sneetjes wit brood. De thee raakte rond 14.30 uur op, dus de coffeeshop deelde heet water uit om de mensen warm te houden terwijl ze wachtten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Tokyo – Prelude is vandaag beschikbaar op PS5 en PS4 – PlayStation.Blog
Next post Gedetineerden op het ijs met risicovolle gezondheidsproblemen vechten al maanden voor vrijlating