Federale wetgevers vrezen dat Russische leiders cryptocurrencies gebruiken om sancties te vermijden

Amerikaanse federale wetgevers voeren hun inspanningen op om het potentiële gebruik van de cryptocurrency door Russische leiders en oligarchen te controleren om grootschalige sancties te vermijden die aan het land zijn opgelegd als reactie op de invasie van Oekraïne. Economische adviseurs en cryptocurrency-onderzoekers hebben gewaarschuwd dat bitcoin en andere valuta kunnen worden gebruikt om de Russische oorlogsinspanningen te financieren en de rijkdom van zijn oligarchen te beschermen.

In de brief Minister van Financiën Janet Yellen heeft woensdag een groep senatoren, waaronder Elizabeth Warren en de voorzitter van de inlichtingencommissie van de Senaat, Mark Warner, gevraagd naar de plannen van het bureau om het cryptonetwerk te controleren om erachter te komen of Russische leiders geld verschuiven en sancties oplegden. “Criminelen, schurkenstaten en andere actoren kunnen digitale activa en alternatieve betalingsplatforms gebruiken als een nieuw middel om grensoverschrijdende transacties voor oneerlijke doeleinden te verbergen”, schreven de senatoren, verwijzend naar hun eigen ministerie van Financiën. verslag voor 2021 die waarschuwde tegen het vermogen van cryptocurrencies om de effectiviteit van Amerikaanse sancties te ondermijnen.

Vorig jaar heeft het Office for Foreign Assets Control (OFAC) van het ministerie van Financiën richtlijnen uitgevaardigd voor het beoordelen en verminderen van de risico’s die cryptomarkten vormen voor sancties. Een OFAC-rapport vroeg technologiebedrijven en gebruikers van cryptocurrency om te weigeren deel te nemen aan “transacties met geblokkeerde personen of eigendommen”.

Deze nieuwe brief herhaalt dezelfde zorgen en vraagt ​​specifiek hoe OFAC samenwerkt met buitenlandse regeringen bij het handhaven van haar richtlijnen en welke obstakels het daarvan weerhouden om dit te doen.

Op hetzelfde moment dat de brief werd verzonden, kondigde de Amerikaanse procureur-generaal Merrick Garland een nieuwe inter-agency werkgroep aan, KleptoCapture, die zich zal concentreren op het afdwingen van sancties en andere economische beperkingen die aan de Verenigde Staten worden opgelegd. “De Task Force zal volledig bevoegd zijn om state-of-the-art onderzoekstechnieken”, zoals cryptocurrency-monitoring, te gebruiken om personen te arresteren en te vervolgen die overtredingen hebben begaan, melding verstrekt.

Hoewel deze identieke aankondigingen geen gezamenlijke inspanning lijken te zijn, vertegenwoordigen ze samen de meest geformaliseerde poging om de rol van cryptonetwerken in de Russische aanval op Oekraïne te onderzoeken.

Vorige week vroeg Oekraïne cryptoburses om alle Russische accounts te blokkeren. “Het is essentieel om niet alleen de adressen van Russische en Wit-Russische politici te bevriezen, maar ook om gewone gebruikers te saboteren”, zei de Oekraïense minister van Digitale Transformatie Mykhailo Fedorov. getweet Zondag.

Tot nu toe heeft de crypto-industrie resp . grotendeels genegeerd veroordeeld roept op tot het bevriezen van Russische tegoeden. Changpeng Zhao, oprichter van ‘s werelds grootste cryptobeurs Binance, vertelde BBC Radio 4 dat de samenleving “niet in staat was mensen zoals de bevolking te bestraffen” en verklaarde dat Binance alleen zou reageren op verzoeken van specifieke individuen. Een andere grote beurs, Coinbase, zei moederbord dat het niet voldoet aan de eis van Oekraïne in het belang van “economische vrijheid”.

Bloomberg meldde: dat de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis en het ministerie van Financiën eveneens om uitwisselingen hebben verzocht om hun inspanningen te helpen. En hoewel crypto-netwerken eenzijdig tegen algemene verboden lijken te zijn, zijn bedrijven zoals Coinbase dat wel werkt samen met de Biden-administratie de gesanctioneerde Russische rekeningen blokkeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Anti Social Social Club x Gran Turismo 7-samenwerking eindigt op 4 maart – PlayStation.Blog
Next post Selecteer Yu en Kay waarvoor je wilt spelen – PlayStation.Blog