Stranger of Paradise zal beter zijn dan Elden Ring … in ieder geval qua moeilijkheidsgraad

Net als vele anderen op dit moment, had ik een absolute explosie diep van binnen Elden ring en de vele uitdagingen die het met zich meebrengt. Als je dacht dat Margit stoer was, hoezo jongenje zult niet geloven wat FromSoftware elders in het spel heeft gekookt.

Ik weet dat het heel gemakkelijk is om de moeilijkheidsgraad van Souls-spellen (en het discours dat onvermijdelijk volgt) te noemen in plaats van andere even interessante dingen zoals traditieof een fascinerende mysterieuze cast van gamekarakters. Maar die laakbare momenten die zo hopeloos zijn, en bijna goddelijk enthousiasme, als je ze overwint, zijn een integraal onderdeel van wat het spelen van dergelijke titels zo speciaal maakt.

Dit is natuurlijk ook de bedoeling van Hidetaka Miyazaki. Zoals hij onlangs uitlegde: in The New Yorker; “Ik wil gewoon dat zoveel mogelijk spelers de vreugde ervaren die voortkomt uit het overwinnen van ontberingen.”

Dus waarom ben ik van plan om door te gaan naar de volgende Soulslike in de gamekalender, Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin, met een koelere aanpak? Deels omdat het kan.

Final Fantasy zal als eerste in dit genre moeilijk worden. In feite werden deze beschikbaar gesteld tijdens de tweede openbare demo van het spel vorig jaar, hoewel in de definitieve versie de instellingen Story (voor degenen die minder geïnteresseerd zijn in het uitdagende spel), Action (voor de standaard beoogde uitdaging) en Hard (die doet wat op het blik staat) heten.

Maar de moeilijkheid in Soulslike instellen? Wat is heiligschennis? Ja, het is iets waar de critici over schreeuwen. Het is iets wat hardcore fans hebben weerstaan ​​- hoewel ik mensen eraan moet blijven herinneren dat FromSoft-games de potentie hebben om biologisch te bakken; De optie om andere spelers op te roepen of niet, stelt je in staat om de moeilijkheidsgraad in ieder geval door aanraking aan te passen. Elden Ring heeft deze mogelijkheden zelfs uitgebreid door je het potentieel te geven om verschillende geesten op te roepen die worden bestuurd door kunstmatige intelligentie, je paarden te geven om moeilijke veldslagen te ontsnappen en je meer controle te geven over de ontmoetingen die je hebt uitgelokt.


Toen ik in de vorige demo voor “easy mode” koos, kreeg ik het idee om de moeilijkheidsgraad correct in te stellen in Stranger of Paradise. Onderdeel hiervan was het gemak van het vermijden van herhaling. Ik was tenslotte al de eerste demo aan het spelen, die kort daarna uitkwam die memo-aankondigingstrailer voor E3dus ik was niet zo van streek om opnieuw door het kasteel te lopen en tegen Chaos te vechten om te zien wat er nog meer te bieden was.

Ook toen ik een clip op Twitter zag van een volkomen stom moment waarop Jack “Bullshit” zei voordat hij de telefoon pakte om Limp Bizkit te spelen (of wat het ook was om muziek of apparatuur te zijn), was ik ongeduldig. Ik moest het zelf zien en misschien kijken of er meer context voor was.

Het antwoord was, nou ja, niet veel meer in termen van verhalen vertellen. Aan de andere kant vond ik het spelen in de “gemakkelijke modus” een transformatie in die zin dat ik Soulslike niet meer speelde, maar iets dat dichter in de buurt kwam van wat nog steeds geldt, zoals een behoorlijk leuk hack-en-slash-actiespel in de geest van Devil May . Huil (eerlijk gezegd, Jack’s boze buzzcut Noughties en de rest van de donkere sfeer van het eerste niveau helpen dit idee echt te verkopen).

En als deze Soulslike Soulslike maakt, dan gaat het voorbij, want als je kijkt naar wat we tot nu toe in Stranger of Paradise hebben gezien, is gebrek aan respect een van de grote dingen. Het spel is een hete puinhoop, wat ik eerlijk bedoel de best mogelijke manier. Het is niet alleen een ongegronde herinterpretatie van de originele Final Fantasy waar Tetsuya Nomura van droomde, maar als de theorieën over de RPG-site correct zijn, wordt het een rit door het pretpark door andere klassieke werelden Final Fantasy. Ik kan niet wachten om te zien hoe deze game de geschiedenis van de franchise naar zich toe trekt en verscheurt terwijl trouwe fans toekijken met hun kaken op de grond en ze gewoon weer optillen. na de Final Fantasy 7 Remake.

Dus ik begrijp waarom Square Enix niet zou willen dat de wilde rit van de fans stopt alleen vanwege het zware duel met de bazen, die in eerste instantie ‘git gud’ moeten. Het is ook belangrijk om onderscheid te maken, want dit is – denk ik – grotendeels een beslissing van Square Enix (uitgever) in plaats van Team Ninja (ontwikkelaar). Laatstgenoemde is net zo bekend als FromSoft voor zijn hardcore games – zie: Nioh, de enige Soulslike die echt kan wedijveren met de inspanningen van Miyazaki et al. Impressies van de demo, het team heeft duidelijk uitstekend werk geleverd door enkele Nioh-mechanica naar Stranger of Paradise te vertalen – zoals Soul Shield of Break Gauge – en ik wil niets van zijn werk schrappen.

Maar uiteindelijk is het Ninja-team de huurder in deze relatie. Er is geen Hidetaka Miyazaki die bekend staat om zijn volledige creatieve controle over zijn visie. In plaats daarvan zijn deze uitvoerende beslissingen gebaseerd op Square Enix, en we weten dat de uitgever wil dat zijn games door een zo breed mogelijk publiek worden gespeeld (vooral vanwege recente gebeurtenissen). En Square Enix wil Final Fantasy-fans blijven aanspreken — een intense familie van spelers die meer geven om personages, kunst en ongebruikelijke gewoonten dan wat dan ook — vooral. En hoewel, ja, ik bracht mijn jeugd door, gedwongen om urenlang te slijpen over de JRPG-bazen van de duivel, er is een reden waarom de heruitgave van de klassieke Final Fantasy-games de mogelijkheid biedt om willekeurige gevechten uit te schakelen of 9999 schade aan te richten vanaf niveau 1.


Natuurlijk kunnen we gemakkelijk hetzelfde argument gebruiken dat er mensen zijn die gewoon het rijke gebouw van de wereld van Miyazaki’s games willen drinken zonder het lijden dat ermee gepaard gaat, maar hier is een maker wiens methoden echt overeenkomen met het lied van Frank Sinatra (of Limp Bizkitis ten minste). Het is ook een kwestie van verwachtingen scheppen, want degenen die FromSoft spelen, hebben het een beetje moeilijk gehad – ik vermoed dat het een andere manier van denken is dan wanneer je bij Final Fantasy zit. Ten slotte heb je bij Stranger of Paradise de keuze om Soulslike of Final Fantasy te spelen. En dat is goed.

Ik vermoed dat dit eerder een anomalie is dan een trend die andere Soulslikes zullen overnemen. Maar het aanbieden van verschillende instellingen in je game is een optie die erg handig is voor de Final Fantasy-franchise. En om eerlijk te zijn, zal ik de Verhaalmodus in Stranger of Paradise graag accepteren – want hoeveel ik ook van de kolossale uitdagingen van Elden Ring hou, je hebt misschien te veel goede dingen. Vooral zo snel nadat je je uitbreidt naar de eindeloze rijken van de aarde ertussen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Gran Turismo 7 PS5-technologieanalyse gaat verder dan 4K-beeldkwaliteit, raytracing en meer
Next post Een demo voor Kirby and the Forgotten Land is nu beschikbaar voor Switch-bezitters