De ontwikkeling van Stalker 2 is “naar de zijlijn verplaatst” vanwege de aanhoudende oorlog met Rusland

GSC Game World heeft aangekondigd Stalker 2 ontwikkeling is opgeschort vanwege de aanhoudende oorlog met Rusland, maar zal worden hervat zodra Oekraïne wint.

In de video zei het team dat ze een week voor de Russische invasie bezig waren met het bewerken van een nieuwe video die een motion capture-proces zou ondergaan. De video moest laten zien hoe de tussenfilmpjes van de game tot stand kwamen.


De videobewerking en -ontwikkeling van de game werden echter opgeschort vanwege de actualiteit.

“Op 24 februari verklaarde Rusland de oorlog aan Oekraïne en stuurde raketten, tanks en soldaten naar ons thuisland”, vertelde GSC aan Game World. “Ons land moet opnieuw vechten voor het bestaan. Dit lijkt de prijs voor vrijheid te zijn.”

“Deze video is ons antwoord op de vraag ‘Hoe gaat het met je?’ Vraag. We proberen nu onze medewerkers en hun families te helpen overleven. De ontwikkeling van het spel is naar de zijlijn verschoven. Maar we gaan door. Na de overwinning. Glorie aan Oekraïne.”

Stalker 2 zou in april van dit jaar uitkomen, maar werd uitgesteld tot 8 december omdat de studio meer tijd wilde hebben om zijn visie te vervullen en de gewenste staat van het spel te bereiken.

GSC Game World noemde de game het grootste project in de geschiedenis van de studio en zei dat de game grondig moest worden getest en gepolijst, dus de ontwikkeling zou “zo lang als nodig” moeten duren om een ​​goed afgewerkt product te leveren.

Eenmaal uitgebracht, zal de game beschikbaar zijn in de Xbox Game Pass, Xbox Series X/S, Steam en Epic Games Store.

Hij is vandaag uitgekomen Sony heeft blijkbaar de Gran Turismo 7 . geëlimineerd in de Russische PlayStation Store. Het bedrijf is vandaag wereldwijd uitgebracht en zou hebben besloten de game van de ene op de andere dag uit de winkel te halen.

Het CD-project stopte ook met de verkoop van zijn games via GOG in Rusland en Wit-Rusland, en EA trok Russische teams en clubs terug uit zijn FIFA-aanbod. Het bedrijf is ook gestopt met de verkoop van zijn games en content, inclusief virtuele valutapakketten, in Rusland en Wit-Rusland. Het werkt ook samen met zijn platformpartners om titels uit winkels te verwijderen en te stoppen met het verkopen van nieuwe game-inhoud in de regio.

Microsoft heeft het vandaag aangekondigd nieuwe verkoop van zijn producten opgeschort in het land en andere gaming- en technologiebedrijven hebben maatregelen aangekondigd tegen Rusland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Super herhaling | Star Wars Jedi: Fallen Order – Aflevering VI
Next post Gran Turismo 7-auto’s kosten veel meer credits in de game dan eerdere games