De tutorial van Elden Ring is het zesde zintuig van de jaren twintig

Elden Ring is een moeilijk spel. Het nieuwste van de bekende ontwikkelaars Dark Souls, Bloodborne en Sekiro, FromSoftware, deze kritische lieverd werkt niet. Dit is (meestal) geen oneerlijk moeilijk spel, maar je moet voorzichtig zijn – minder dan volledige concentratie en je bevindt je aan het dodelijke einde van een bungelend zwaard en dan op weg om je verloren runen terug te krijgen.

Maar een gebied waarvan ik niet had verwacht dat het het onderwerp van discussie zou zijn, is de tutorial van Elden Ring. Het is niet dat deze tutorial moeilijk is – dat is het allerminst – maar veel spelers lijken niet te beseffen dat het bestaat, en ze lopen er zo voorbij. Dus hoe is dat mogelijk, en is het echt een groot probleem, zoals sommigen suggereren?

Als je Elden Ring nog niet hebt gespeeld, begin je zonder enige echte informatie. De toon wordt gezet door een schitterende, ietwat sombere openingsfilm, en dan ga je. Een behoorlijk lelijk uitziende vijand verschijnt vrij snel, en het zijn gordijnen – of tenminste voor mij, als ik eenmaal ben geraakt en waarschijnlijk ben gedood. Dan betreed je een nieuw gebied en daar lijken de dingen zich op twee manieren te ontwikkelen.

Het meest zichtbare in de scène is het pad dat leidt naar een gloeiende boom, een trap en een gesloten deur. Je kunt recht naar boven gaan, de deur openen en de open wereld in. Dat is wat veel mensen beweren te hebben gedaan, en ik heb een paar video’s op YouTube gezien waar mensen precies dat hebben gedaan. Je kunt de scène in de onderstaande afbeelding zien (zelfs als het een beetje donker is).


Verborgen leergebied Elden Ring

Maar wat ook in deze scène te zien is, is de figuur van een geest die op een stoel is ingestort. Voor hem staat een bericht met de tekst: “De grot van kennis ligt beneden.” Praat met de geest en hij zal je vragen om naar beneden te springen. Als u de rand nadert, ziet u het gebied waar de zelfstudie plaatsvindt onderaan. Spring naar beneden en je wordt geleid door de basisspelmechanica en uiteindelijk neem je je vriendelijke baas als eerste stappen van het kind.

Ik heb het bekeken toen ik het spel nog niet draaide, en zag alle online chats over mensen die het leergebied missen. Dus mijn vraag is: heb je de Elden Ring-tutorial gemist? Ik zal nooit weten of ik het mis of niet. Net toen ik naar het Zesde Zintuig keek nadat een vriend me had verteld wat er was gebeurd, kan ik alleen maar raden wat ik zou doen. Ik denk dat ik de pits zou opmerken. Ik ben een beetje een saaie speler, ik breng eeuwen door om er zeker van te zijn dat ik niets heb gemist, dus ik wil geloven dat ik naar de spookman zou luisteren en de sprong naar beneden zou maken.

We hebben een video bovenaan deze pagina. Wat denk je? Is het te obscuur of de perfecte manier om een ​​tutorial in het spel FromSoftware Souls te plaatsen? In eerste instantie dacht ik dat het overweldigende online ruis was, maar toen ik het tijdens het spelen met mijn eigen ogen zag, zag ik absoluut hoe het kon worden gemist.

Als een stukje gamedesign vind ik het een beetje leuk. Ik moet nog ver de Elden Ring in, maar van wat ik heb gelezen, lijkt de hele ervaring gebaseerd op dit principe: wel of niet doen wat voor de hand ligt en kijken waar je uitkomt. Beide zijn geldige keuzes. Misschien moeten de basisinstructies duidelijker zijn, maar je kunt niet zeggen dat het niet interessanter is dan de meeste “kijk naar het licht, schiet op het doelwit, spring over een barrière”-sequenties waar de meeste spelers absoluut verveeld van zijn.

Als je met Elden Ring te maken hebt, hebben we veel Elden Ring-gidsen op internet, en als je de tutorial hebt gemist, kun je deze hierboven bekijken. Dit zijn in geen geval alle spelsystemen en mechanica, maar ze zijn zeker de moeite van het bekijken waard als je nieuw bent bij Souls.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post De Surprise Call Of Duty: Black Ops Cold War-update voegt een opnieuw ontworpen kaart toe, nog een nieuwe kunstaasinhoud
Next post Releasedatum The House Of The Dead: Remake onthuld in nieuwe trailer