Dit kan de Dark Knight zijn waar je op hebt gewacht

Afbeelding voor artikel getiteld Batman Review: dit kan de donkere ridder zijn waar je op hebt gewacht

afbeelding: Warner Bros.

Batman-films zijn als de seizoenen Doctor who. Hier en daar verschijnt een nieuw seizoen met een nieuwe Doctor en geeft een blik op een klassiek personage dat een nieuwe groep fans zal aanspreken. Op een soortgelijke manier, Batman gebruikt een nieuwe voorraad creatief talent om ons een versie van de held DC Comics te bieden die we nog niet op het scherm hebben gezien.

Hoewel het uiteindelijk misschien niet ieders favoriet is, zal het voor sommigen zeker de Batman zijn waar ze op hebben gewacht.

Batman, geregisseerd door Matt Reeves (De oorlog om de planeet van de apen) vindt plaats in de eerste jaren van de kruistocht van de Dark Knight. Degenen die bang zijn dat ze het verhaal van Bruce Wayne’s afkomst nog vele malen zullen doornemen, hoeven dat niet te doen. Batman hij springt recht in zijn donkere kijk op Gotham City, waar ‘s werelds grootste detective nog niet zo geweldig is, en probeert een reeks aanwijzingen te ontdekken die zijn achtergelaten door een gemaskerde seriemoordenaar die bekend staat als de Riddler.

Een van de belangrijkste dingen die het bepaalt Batman Bovendien wijkt hij af van directe superheldenfilm. Het verhaal is bekend, maar in plaats van een kaskraker, besloot hij wortel te schieten in neo-noir- en detectivegenres.

Van het gebruik van reflecterende voice-over tot de keuze van camerakaders, deze film lijkt bijna op Seven Encounters with Batman.

Het is een enorme toonverschuiving van eerdere films over Batman maar niet onwelkom. Batman tegelijkertijd kan hij veel geaarder zijn dan Burtons films, maar toch heeft hij meer stijl dan de blockbusters van Nolan. Hij hoeft niet om te rollen donkere riddermaar Batman is een duidelijk voorbeeld van hoe beide verschillende opvattingen over hetzelfde personage goed kunnen zijn.

Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt Batman’s marketing, deze film is synoniem met de term ‘donker’ en tilt het echt naar een ander niveau. Nou, zoveel als je kunt met een M-rating.

De vlekken van de regen slaan de cameralenzen, schemerige neonlichten schijnen in de nevel en dansmuziek dondert terwijl Batman de onweersbuien teistert in de sombere Ice Club Lounge. Elk aspect van deze film is ontworpen om je mee te nemen in de harde onderwereld van Gotham City. Een die vaak fysiek en metaforisch verstoken is van licht.

Batman biedt veel rechtvaardiging voor waarom zijn Batman zo donker en peinzend is.

We komen er al snel achter dat het niet alleen het tragische verhaal van het personage is dat haar trof, maar dat het ook het resultaat is van maandenlange psychologische schade door haar obsessie met het wreken van een corrupte stad. Het is een aanpak die niet werkt.

Met twee jaar vechten achter zijn riem, is dit niet het verhaal van Bruce Wayne’s poging om zijn kap op te zetten. Dit is het verhaal van Batmans poging om de grens te overschrijden van ontwaken naar de held – en het is een verrassend aangrijpende boog.

Om zo’n boog te behouden, koos Reeves Robert Pattinson – die nu kan worden omschreven als een emo-superheld in plaats van een dikke tiener. Het lijkt misschien een onwaarschijnlijke keuze, maar het valt niet te ontkennen dat het Batman is.

Pattinson geeft het meeste uit Batman’s runtime onherkenbaar achter de motorkap. Zijn Bruce Wayne is verre van een charismatische miljardair playboy, integendeel, hij is een stille contemplator met uitbundige wrok en rusteloosheid die net onder de oppervlakte liggen. Emo baby leerboek.

Bruce Wayne is het masker van Pattinson in deze film. Als hij zijn kap opzet, kan hij veel communiceren met weinig en brengt hij een blik op de Dark Knight die voelt komisch nauwkeurig. (Bovendien is de stem van Batman gezegend te verstaan.)

Reeves is niet bang om deze klassieke karakters een eigen stijl te geven. Vooral Riddler is de slechterik die zich thuis voelt in deze onderdrukte versie van Gotham. Hij is een architect en een terrorist met een voorliefde voor plakband en met bloed doordrenkte metaforen.

Paul Dan’s optreden is uitzonderlijk wanneer hij een onverwacht ontspannen Riddler op het scherm brengt, die erin slaagt het aangeboren narcisme van het personage samen met zijn meer psychotische aspecten vast te leggen.

Selina Kyle van Zoe Kravitz is een ander welkom kenmerk van de film. Haar rol in het verhaal is niet ver verwijderd van de rol van de femme fatale in klassieke detectiveverhalen, maar Kravitz’ onderbouwing van de rol maakt duidelijk dat ze hier niet alleen is om als Batman’s liefdesbelang te dienen. Kravitz’ optreden brengt Catwoman sluwheid en kwetsbaarheid, wat haar helpt om elke scène waarin ze zich bevindt te stelen.

De pinguïn van Colin Farrell is gescheurd van de pagina’s van een stripboek over Batman in een van de meer stereotiepe afbeeldingen van de film. Farrell is volkomen onherkenbaar in deze rol, maar hij leeft blijkbaar de periode van zijn leven als de meest mysterieuze gotische gangster.

Aan de andere kant van de wet is Jim Gordon van Jeffrey Wright een permanente goede agent voor Batman’s Dark Knight. De samenwerking tussen de twee geeft ons meer vriendschap dan we in eerdere Batman-films hebben gezien. Gordon van Wright is niet bang om commentaar te leveren op de vreemdheid van zijn nieuwe partner – hij kleedt zich als een vleermuis – maar hij keert zich net zo gemakkelijk naar hem toe als naar de baffle.

Het is slechts een van de vele samenwerkingen in de film die de geweldige cast van Batman in de verf zetten. De scènes tussen Pattinson en Kravitz zijn vol chemie, en wanneer Batman en Riddler elkaar eindelijk ontmoeten, is het ronduit elektrisch.

Er is geen gebrek aan esthetisch aangename scènes Batman die professioneel zijn ingelijst door Greig Fraser. De sequenties spelen zich af als pagina’s van een graphic novel en worden ook ondersteund door de partituur van Michael Giacchin, die wisselt tussen geweldige epische thema’s en enge melodieën.

Dit alles is gezegd, Batman niet zonder problemen. Met 2 uur en 56 minuten is de film ongelooflijk lang, en hoewel het zelden verveelt, is het moeilijk om het in een sombere bui achter te laten als je de bioscoop verlaat.

Sommige mensen zullen ongetwijfeld ook teleurgesteld zijn Batman niet zo sensationeel met zijn actiescènes. De film richt zich meer op geheimen dan op geweld, maar als het tijd is voor actie, zal het goed en waarheidsgetrouw zijn. Van razendsnelle achtervolgingen tot brute melee-gevechten, Batman hij heeft veel adrenaline-momenten die hij verdient om op het grote scherm te zien.

Over mysterie gesproken, Batman’s de plot is een spannend maar soms te complex verhaal dat alle verschillende verhaallijnen met elkaar probeert te verbinden.

De humor en intelligentie van Riddler en Batman’s stripboekvaardigheden, die zich ontvouwen in een reeks Zodiac-achtige puzzels, worden eindelijk op het scherm uitgevoerd. Reeves is niet bang om met Batmans striptraditie te spelen, en het verhaal zit vol met interessante wendingen en karakterontwikkelingen die verder gaan dan de traditie.

Helaas, zoals veel superheldenfilms daarvoor, Batman hij heeft ook last van de problemen van het derde bedrijf, waar de finale niet helemaal past bij alles waar de film voor was.

De lange en korte is dat als je hield van wat Batman hij beloofde zichzelf humeurige mysterieuze trailersje zult van deze film houden.

Batman hij zal elke belofte die hij doet nakomen. Realistisch, gedurfd, Gotham City? Rekening. Een verankerde detective in stripstijl die je laat raden? Rekening. ‘Iets in de weg’ van Nirvana? Twee keer controleren.

Batman wil veel bereiken en is grotendeels in staat een mix van horror, thriller en noir onder de knie te krijgen om een ​​verhaal te creëren dat origineel is. Reeves’ kijk op Batman is een injectie van leven in de geschiedenis van het personage en verbergt veelbelovende dingen voor de nieuwe franchise. (Dingen die natuurlijk aan het einde van de film worden geplaagd).

Of je Dark Knight nu Keaton, Batfleck of Bale is, Batman presenteert een overtuigende case om er je nieuwe favoriete film over Batman van te maken.

The Batman: Verdict

Professioneel: Hij verspilt geen tijd aan Batmans originele verhaal, uitstekend acteerwerk, unieke stijl, fascinerende geheimen, broodnodige toonverschuiving.

nadelen: Lange tijd, de derde daad van teleurstelling.

Als je wilt, kijk dan mee: Se7en, Dierenriem en films over Batman (natuurlijk)

The Batman draait vanaf 4 maart in de bioscoop.

Dit artikel is opnieuw gepubliceerd van Kotaku Australië. Lees het artikel hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Top 10 open wereld games die nu gespeeld kunnen worden
Next post Twitter bewijst dat je Elden Ring het beste kunt spelen met een dagboek bij de hand