Google Maps staakt bewerking na claims van Oekraïense Mark gebruikt voor Russische stakingen

De speciale communicatiedienst van de Oekraïense staat noemde donderdag beweringen dat de “kaarten” van Google Maps door het Russische leger werden gebruikt als “een nieuwe vervalsing”. In zijn bijdrage aan officieel Telegram-kanaalHet persbureau van het land onthulde een golf van geruchten op sociale media die beweerden dat Russische opstandelingen invalsites hadden gemarkeerd op Google Maps in Kiev en andere Oekraïense steden.

Het bureau beschreef deze valse beschuldigingen als een psychologische operatie “om paniek en verkeerde informatie onder de bevolking te verspreiden”.

Als reactie op beschuldigingen dat zijn kaarten waren gebruikt om de militaire activiteiten van Rusland in Oekraïne te coördineren, begon Google dinsdag met het verwijderen van sites die waren verzonden door gebruikers binnen de grenzen van Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland. Het bedrijf verwijdert nieuwe inhoud, zoals foto’s en bedrijfsinformatie, “met grote voorzichtigheid”, aldus een woordvoerder van Google BuzzFeed News.

Op sociale-mediaplatforms beschuldigden mensen dinsdag Google Maps van het hosten van inhoud die naar verluidt werd gebruikt voor invallen in steden als Kiev en Kharkov.

“De Google Maps-tags zijn gemaakt op 28 februari en mensen hebben gemerkt dat de tags overeenkomen met de plaatsen waar de raket vandaag is ingeslagen”, vertelde een van deze personen, Oleksandr Balatskyi, aan BuzzFeed News op de DM. Mensen beweerden dat de labels of door gebruikers gegenereerde pinnen gisteren begonnen te verschijnen met namen als “ФЕРМЕРСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО” of in het Oekraïens voor “farma” en “СІЛЬАОСО ГСІЛЬАОСПВО”.

BuzzFeed News kon het bestaan ​​van specifieke pinnen of beweringen dat het Russische leger ze aan Google Maps had toegevoegd niet onafhankelijk verifiëren. Tientallen Twitter-gebruikers deelden dezelfde set screenshots met pinnen gemarkeerd met “ФЕРМЕРСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО” in Kiev, hoewel het niet duidelijk is wanneer en door wie ze zijn gemaakt.

Na onderzoek van de claims, zei Google dat er meer dan een jaar geleden enkele aanpassingen zijn gedaan met betrekking tot boerderijen. Desalniettemin zei het bedrijf dat het vanaf 24 februari aanpassingen aan kaarten in de regio zou verwijderen en nieuwe aanpassingen zou opschorten.

“Uit voorzorg hebben we sinds de invasie gebruikersinzendingen zoals foto’s, video’s, recensies en bedrijfsinformatie verwijderd van Google Maps in Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland, en hebben we gebruikersinzendingen tijdelijk geblokkeerd en nieuwe bewerkingen tijdelijk geblokkeerd. gemaakt, “zei een Google-woordvoerder.

Google zei donderdag ook BuzzFeed News dat het data-analyse van de kaarten van Oekraïne introduceert om onnauwkeurige bedrijfsinformatie te identificeren en te verwijderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Genshin Impact Funko Pops zijn onderweg
Next post De Surprise Call Of Duty: Black Ops Cold War-update voegt een opnieuw ontworpen kaart toe, nog een nieuwe kunstaasinhoud