Gran Turismo 7 is teruggetrokken uit de PlayStation Store in Rusland, EA schort alle game-verkopen in de regio op

Sony lijkt de verkoop van Gran Turismo 7 uit de Russische PlayStation Store te hebben teruggetrokken.

Het wordt tegenwoordig over de hele wereld gepubliceerd, bronnen praat met Eurogamer zei dat het bedrijf besloot de game van de ene op de andere dag uit de winkel te halen.

Sony heeft de verwijdering van de game echter nog niet officieel aangekondigd game winkel pagina bevat het bericht “Releasedatum wacht op bevestiging.”

De verhuizing komt nadat verschillende bedrijven de verkoop van verschillende producten in het land hebben opgeschort vanwege de invasie van Oekraïne.

Microsoft heeft dit vandaag aangekondigd stop nieuwe verkoop van uw producten in het land en gisteren had het het CD-project stopte alle verkoop van zijn games via GOG in Rusland en Wit-Rusland. Het stopt ook met de distributie van fysieke voorraden in beide landen.

“Het hele CD Project-team staat pal achter de bevolking van Oekraïne”, aldus de verklaring. “Hoewel we geen politieke entiteit zijn die staatsaangelegenheden rechtstreeks kan beïnvloeden, noch proberen we dit te doen, geloven we dat commerciële entiteiten, wanneer ze verenigd zijn, de macht hebben om wereldwijde veranderingen in de harten en geesten van gewone mensen teweeg te brengen.

“We weten dat spelers in Rusland en Wit-Rusland, individuen die niets te maken hebben met de invasie van Oekraïne, door deze beslissing zullen worden getroffen, maar we willen deze stap verder zetten om de wereldgemeenschap aan te moedigen om te praten over wat er in Oekraïne gebeurt. . hart van Europa.”

EA toont ook haar steun aan Oekraïne door Russische teams en clubs terug te trekken uit haar FIFA-aanbod. In de verklaringEA zei dat het processen is begonnen om het Russische nationale team en alle Russische clubs te verwijderen uit de sportproducten van EA FIFA, waaronder FIFA 22, FIFA Mobile en FIFA Online. Het evalueert ook gerelateerde veranderingen in andere delen van zijn games.

Het bedrijf heeft ook stopte met het verkopen van zijn games en content, inclusief virtuele valutapakketten, in Rusland en Wit-Rusland terwijl het conflict voortduurt. Als gevolg hiervan zijn de games en inhoud niet langer beschikbaar voor aankoop in de Origin Store of EA, zelfs niet via regionale gamewinkels.

Het bedrijf werkt ook samen met zijn platformpartners om titels uit winkels te verwijderen en de verkoop van nieuwe gamecontent in de regio stop te zetten.


Het Bloober-team, de ontwikkelaars van The Medium, zijn ook gestopt met de verkoop van hun games in Rusland en Wit-Rusland, en veel gamebedrijven hebben toegezegd bij te dragen aan verschillende goede doelen die de bevolking van Oekraïne ondersteunen.

Eerder deze weekDe Oekraïense vice-premier Mykhailo Fedorov heeft veel gokbedrijven opgeroepen om spelers in zowel Rusland als Wit-Rusland te blokkeren.

Fedorov vroeg de gamingbedrijven om teams en sportspelers in beide landen te stoppen van deelname aan alle internationale evenementen en alle geplande evenementen in Wit-Rusland en Rusland te annuleren.

In het bijzonder riep hij ook Riot Games, Ubisoft, Gameloft en World of Warships-ontwikkelaars Wargaming.net op om vestigingen in Rusland te sluiten.

Apple heeft onlangs alle productverkopen opgeschort in Rusland als gevolg van de invasie van Oekraïne en ging verder met het beperken van de toegang tot digitale diensten zoals Apple Pay in Rusland, en beperkte de beschikbaarheid van Russische staatsmedia-applicaties buiten het land.

Google ook hun steun tonen door de beveiligingsbescherming uit te breiden, Zoeken en Kaarten in Oekraïne bij te werken met SOS-waarschuwingen in Zoeken en tijdelijk enkele live Google Maps-functies in het land uit te schakelen om “de veiligheid van lokale gemeenschappen en hun burgers te beschermen”. Het voegde ook informatie toe over vluchtelingen- en migratiecentra in de buurlanden. Google blokkeert ook YouTube-kanalen die zijn verbonden met RT en Spoetnik in heel Europa, en merkt op dat producten zoals Google Pay in sommige landen mogelijk niet beschikbaar zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Poolse topdiplomaat in Kiev zegt dat stad “onbezet” is
Next post Meer dan een miljard zwaarlijvige mensen over de hele wereld moeten de gezondheidscrisis omkeren