Het internet reageert op het feit dat EA Russische teams uit FIFA 22 verwijdert

De afbeelding voor het artikel getiteld Het internet reageert op de verwijdering van Russische teams door EA uit FIFA 22

Schermafbeelding: EA Sports

Gisteren heeft EA Sports aangekondigd dat het het nationale Russische team en Russische clubs zal verwijderen FIFA 22. De aankondiging kwam toen de Russische invasie van Oekraïne zijn tweede week inging. Toen het nieuws zich verspreidde, begon de gaminggemeenschap te reageren.

Hier is de originele verklaring:

Naast het nationale team FIFA 22 bevat drie teams van de Russische Premier League – Lokomotiv Moskou, Spartak Moskou en PFC CSKA Moskou. Alle drie worden verwijderd.

Het interessante van deze verklaring is dat het niet het lot van individuele Russische spelers in het spel onthult. Clubs en teams zullen worden verwijderd, maar het is duidelijk dat spelers zullen blijven.

De reacties van de gemeenschap op het nieuws zijn gegroeid van ondersteunend voor de getroffenen tot volledig gaar.

Sommigen hebben zich afgevraagd of EA meer zou kunnen doen om Oekraïne te ondersteunen dan wat uiteindelijk een stap is in de richting van een continue soepele PR.

Sommigen wilden niet dat elke Russische burger over dezelfde kam zou worden geschoren.

Anderen spraken de wens uit voor FUT-kaarten van de Oekraïense voetbalmanager Andriy Schevchenko. Schevchenko speelde in de jaren 90 en 2000 voor Dynamo Kiev, AC Milan, Chelsea en het Oekraïense nationale team. Hij keerde in 2009 terug naar Dynamo Kiev en ging in 2012 met pensioen om een ​​carrière in de politiek te beginnen.

Hij smeekte om EA niet nog meer te verwijderen Lev YashinSovjet-voetballer wordt algemeen beschouwd als een van de beste keepers aller tijden.

Naast de memes en geklets die altijd gepaard gaan met dergelijke berichten, was er ook veel woede dat EA überhaupt iets zei. Naast de gebruikelijke uitbarstingen van whataboutism en vragen over wat een dergelijke stap zou opleveren, voelde de brede atmosfeer dat de motieven van EA niet echt waren.

Er is geen reden om ze te wantrouwen zij zijn niet origineel. Uiting van steun in het spel FIFA 22omvang, waarde en betekenis voor EA Jippie zinvol. EA heeft eerder laten zien dat het bereid is content uit de game te halen serieuze gebeurtenissen in de echte wereld. De gemeenschap is echter zeker sceptisch over deze aankondiging.

Vanmorgen hebben we EA Australia benaderd om te bevestigen of spelers zoals Yashin in het spel zouden blijven of dat iedereen samen met de clubs tegenover de bijlen zou staan. We zullen dit deel bijwerken als we meer weten.

Dit artikel is opnieuw gepubliceerd van Kotaku Australië. Lees het originele artikel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post De historische agressieresolutie van de Algemene Vergadering van de VN tegen Oekraïne verdient vervolgactie door de secretaris-generaal van de VN – Global Issues
Next post Iedereen vraagt ​​een beetje waarom Epic Games Bandcamp heeft gekocht