Hoe Breath Of The Wild me 20 jaar later een Zelda-fan maakte

Velen noemen The Legend of Zelda: Ocarina of Time de beste videogame aller tijden. Of je nu 13 of 30 was, de naam veranderde het ontwerp van de videogame voor altijd. Dankzij de enorme wereld, kerkers vol puzzels en het innovatieve Z-Targeting-systeem leidde het project tot de creatie van het 3D-actie-adventure-genre. Wind Waker en Twilight Princess volgden en bevestigden verder het succes van het revolutionaire Ocarina-formaat. Hoewel Ocarina of Time een bepalende ervaring was tijdens mijn jeugd, heb ik mezelf nooit als een fan van deze serie beschouwd.

Hoewel ik als kind een Nintendo 64 bezat, had mijn familie niet het geld om games voor dit systeem te kopen. In plaats daarvan hebben we ‘s avonds en in het weekend de verhuurrekken van onze lokale Blockbuster doorzocht en een paar dagen achter elkaar onze favoriete titels zoals Super Smash Bros. bekeken. en Super Mario 64. Zelda: Ocarina of Time maakte ook vaak deel uit van deze rotatie. Door de huur kon ik een beetje van alles spelen, maar ze weerhielden me ervan om het volledige scala aan belangrijke console-ervaringen te ervaren. Mijn ervaring met de Zelda-serie is al heel lang een frustratie. Maar dat veranderde allemaal toen ik Breath of the Wild in 2017 speelde.

Hallo, ik ben Alex Van Aken uit Game-informant, en dankzij Breath of the Wild werd ik bijna 20 jaar nadat ik Ocarina of Time voor het eerst speelde een Zelda-fan. Als je dit video-essay leuk vindt, bekijk dan zeker mijn vorige essay, Hoe het basisgebouw niemands lucht heeft geredof het essay van Associate Editor Jay Guisao over: Gewicht van vertrekken en reünies en Final Fantasy 7-remake. Op zoek naar meer Zelda-functies? We hebben onlangs de Zelda-week gevierd en hebben vijf dagen aan iconische series-verslaggeving uitgebracht, wat je kunt lees hier.

We raden aan om een ​​video-essay met een koptelefoon te bekijken om de volledige ervaring te waarderen, maar hier is een transcriptie als je het nodig hebt:

Velen noemen The Legend of Zelda: Ocarina of Time de beste videogame aller tijden. Of je nu 13 of 30 was, de titel veranderde het ontwerp van de videogame voor altijd. Dankzij de enorme wereld, kerkers vol puzzels en het innovatieve Z-Targeting-systeem leidde het project tot de creatie van het 3D-actie-adventure-genre. Wind Waker en Twilight Princess volgden en bevestigden verder het succes van het revolutionaire Ocarina-formaat. Hoewel Ocarina of Time een bepalende ervaring was tijdens mijn jeugd, heb ik mezelf nooit als een fan van deze serie beschouwd.

Hoewel ik als kind een Nintendo 64 bezat, had mijn familie niet het geld om games voor dit systeem te kopen. In plaats daarvan hebben we ‘s avonds en in het weekend de verhuurrekken van onze lokale Blockbuster doorzocht en een paar dagen achter elkaar onze favoriete titels zoals Super Smash Bros. bekeken. en Super Mario 64. Zelda: Ocarina of Time maakte ook vaak deel uit van deze rotatie. Door de huur kon ik een beetje van alles spelen, maar ze weerhielden me ervan om het volledige scala aan belangrijke console-ervaringen te ervaren.

Omdat de meeste Nintendo First Party-titels hun gegevens op de N64-tape opsloegen, verloor ik mijn Ocarina of Time-bestand toen we onze huur naar de winkel terugbrachten. Ik heb Navi Wake Line in Kokiri Forest tientallen keren bekeken, maar helaas heb ik de game nooit tot het einde uitgespeeld. Ik heb de volgende platen niet gedraaid omdat mijn ervaring met de Zelda-serie er een was van frustratie voor de langste tijd; maar dat veranderde allemaal toen ik Breath of the Wild voor het eerst speelde in 2017.

Ik werd voor het eerst verliefd op Breath of the Wild vanwege de rustige momenten, momenten waarop Link onder Dueling Peaks draafde of schatten ontdekte aan de overkant van de naburige kust. Tegelijkertijd zetten de verspreide melodieën Hyrule zachtjes in puin. Het was de wereld waarin ik wilde zijn, en hoe langer ik bleef, hoe meer ik besefte hoe bijzonder het was. Breath of the Wild was een persoonlijke onthulling van wat een open-wereldgame zou kunnen zijn, een game die zich niet bezighield met drukke werk- of to-do-lijsten en in plaats daarvan nieuwe mogelijkheden bood voor verkenning en experimenten. De hoofdtaak van het spel zal je vragen om “Ganon te vernietigen”, zelfs als je beslist hoe je dit wilt bereiken.

Link heeft alles wat hij nodig heeft om de reis die voor hem ligt te voltooien zodra hij het Grote Plateau verlaat. Met de paraglider kan Link in de lucht vliegen en lange afstanden afleggen; Sheikah Slate heeft de kracht van Magnesis, Stasis, Cryonis en verre bommen stellen hem in staat obstakels of vijanden van het pad te verwijderen in de klassieke Zelda-stijl. De consistentie van deze mechanica en hun interactie met systemen zoals uithoudingsvermogen, wapendegradatie, temperatuur en fysica zorgen voor creativiteit.

Veel items zijn bijvoorbeeld ontvlambaar, waaronder gras, hout, voedsel en zelfs bepaalde vijanden. Ontsteking van het gras zorgt voor drijfstromen die spelers kunnen gebruiken om te vechten of buiten bereik te komen. Of, als ze geen kookpot in de buurt hebben, kunnen ze een ontvlambaar oppervlak ontsteken en onderweg eten koken. Kleine beslissingen zoals deze doordringen de ervaring, en meer wel dan niet, je kunt elke kant-en-klare strategie maken die je bedenkt – en ik ben dol op het spel.

In zijn eerste les presenteert Breath of the Wild de speler een grote puzzel, The River of the Dead, en vereist dat ze deze oplossen. De getijdenwateren zijn onder Mount Hylia en spelers moeten ze oversteken om het heiligdom te bereiken, wat hen de cryonis-kracht van Sheikah Slate geeft. Omdat het maar een paar seconden duurt om te overlijden aan onderkoeling na onderdompeling, moet je een andere manier vinden om de ijsrivier over te steken – vooral zonder dat je een belangrijke paraglider hoeft te bezitten.

Gevoelige spelers kunnen hun nieuw ontdekte Magnesis-vaardigheid gebruiken om verspreide metalen stukken van een gebroken brug weer in elkaar te zetten. Of ze kunnen een minder conventionele benadering kiezen door een bijl te vinden die vastzit in een rivieroever, een conifeer om te hakken en drijvende boomstammen te gebruiken om een ​​houten vlot in een nabijgelegen draaikolk te bereiken. Als je Korok Leaf eerder had ontdekt, had je ermee op de andere oever kunnen zeilen en de puzzel kunnen oplossen. Zelda: Breath of the Wild viert nieuwsgierigheid op bijna elk moment en accepteert deze filosofie tot het einde van het spel.

Breath of the Wild fungeert als een reconstructie van het inventieve formaat dat Ocarina of Time populair maakte; fakkels passeren. Net zoals fans terugkijken op 1998 als het moment dat hun gamesmaak heeft gevormd, kijk ik naar 2017 als een jaar waarin mijn verwachtingen van games in de open wereld voor altijd zijn veranderd. Breath of the Wild is een spel dat niet bang is voor rustige momenten, en ook niet voorzichtig is wanneer het zijn spelers vraagt ​​om een ​​manier te vinden. Het is een bevrijdende ervaring die de gebruikers volledige autoriteit geeft terwijl ze de wereld rondreizen.

Door te verbinden Breath of the Wild’s Vastbesloten om met stimulerende gevechten, prachtig artistiek leiderschap en een onvergetelijke soundtrack tevoorschijn te komen, bracht Nintendo een van de meest opmerkelijke videogame-ervaringen van mijn leven. Twintig jaar later tel ik nu als een Zelda fan, en het is verdomd bevredigend om het te zeggen.


Als reacties nog steeds uitgeschakeld lijken te zijn, werkt onze site de site bij, die zich tijdelijk niet meer verspreidt. We hopen ze weer aan de gang te krijgen, zodat onze community kan terugkeren om hun mening te delen over alles wat met gamen te maken heeft!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Steam Deck Review, Pokemon Scarlet en Triangle-strategie | GI-show
Next post Genshin Impact Funko Pops zijn onderweg