Meer dan een miljard zwaarlijvige mensen over de hele wereld moeten de gezondheidscrisis omkeren

Volgens laatste gegevens, meer dan een miljard mensen wereldwijd zijn zwaarlijvigwaaronder 650 miljoen volwassenen, 340 miljoen adolescenten en 39 miljoen kinderen. Met een groeiend aantal, WHO schat dat in 2025 ongeveer 167 miljoen mensen minder gezond zullen zijn door overgewicht of obesitas.

Gevolgen van obesitas

Overgewicht en obesitas worden gedefinieerd als abnormale of overmatige ophoping van vet die schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Als een ziekte die de meeste lichaamssystemen aantast, treft obesitas het hart, de lever, de nieren, de gewrichten en het voortplantingssysteem.

De WHO heeft benadrukt dat obesitas ook leidt tot een aantal niet-overdraagbare ziekten (NCD’s), zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, hypertensie en beroerte, verschillende vormen van kanker en ook psychische problemen.

Volgens het VN-gezondheidsagentschap hebben zwaarlijvige mensen ook drie keer meer kans om in het ziekenhuis te worden opgenomen COVID-19.

De sleutel tot preventie: op tijd handelen

Wereldwijd zwaarlijvigheid is sinds 1975 bijna verdrievoudigd.

De WHO zei dat de sleutel tot het voorkomen van obesitas is om tijdig te handelen. Genees bijvoorbeeld voordat u aan een kind denkt.

Goede voeding tijdens de zwangerschap, gevolgd door exclusief borstvoeding geven tot de leeftijd van 6 maanden en twee jaar of langer doorgaan met borstvoeding is het beste voor alle zuigelingen en jonge kinderen”, herhaalde de WHO.

Een vrouw eet een perzik in Guatemala.

© UNICEF / Patricia Willocq

Een vrouw eet een perzik in Guatemala.

Wereldwijde reactie

Tegelijkertijd, landen moeten samenwerken om een ​​betere voedselomgeving te creëren, zodat iedereen toegang heeft tot en zich een gezond dieet kan veroorloven.

Er zijn stappen nodig om dit doel te bereiken marketingbeperkingen kinderen van voedsel en dranken met een hoog vet-, suiker- en zoutgehalte, waardoor zoete dranken worden belast en betere toegang wordt geboden tot betaalbaar gezond voedsel.

Samen met dieet veranderingenDe WHO noemde ook de noodzaak van lichaamsbeweging.

“Steden moeten ruimte creëren voor veilig wandelen, fietsen en recreëren, en scholen moeten huishoudens helpen om kinderen vanaf jonge leeftijd gezonde gewoontes aan te leren.”

De WHO blijft de wereldwijde obesitascrisis aanpakken door wereldwijde trends en prevalentie te volgen, een breed scala aan richtlijnen te ontwikkelen voor de preventie en behandeling van overgewicht en obesitas, en ondersteuning en advies te geven aan landen.

Actieplan om obesitas te stoppen

Op verzoek van de lidstaten ontwikkelt het WHO-secretariaat ook een versneld actieplan om een ​​einde te maken aan zwaarlijvigheid, de epidemie in stressvolle landen aan te pakken en de wereldwijde actie te versnellen. Het plan zal in mei worden besproken tijdens de 76e Wereldgezondheidsvergadering.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Gran Turismo 7 is teruggetrokken uit de PlayStation Store in Rusland, EA schort alle game-verkopen in de regio op
Next post Stem op de beste nieuwe game voor februari 2022 – PlayStation.Blog