Microsoft schort alle nieuwe verkopen van zijn producten en diensten in Rusland op

Microsoft heeft aangekondigd dat het alle nieuwe verkopen van zijn producten in Rusland opschort.

Deze producten omvatten, maar zijn niet beperkt tot, Azure, Windows en Xbox.

Volgens president en vice-president Brad Smith is de samenleving “met afschuw vervuld, boos en bedroefd” door beelden en nieuws uit de oorlog in Oekraïne en “veroordeelt zij deze ongerechtvaardigde, niet-uitgelokte en illegale invasie van Rusland”.

Naast de opschorting van de verkoop, coördineert en werkt het bedrijf nauw samen met de regeringen van de Verenigde Staten, de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, en sluit het veel van zijn bedrijven in Rusland in overeenstemming met sanctiebesluiten van de overheid.

“We zijn van mening dat we Oekraïne het meest effectief zullen helpen door concrete stappen te nemen om de beslissingen van deze regeringen te coördineren en om verdere stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat deze situatie zich blijft ontwikkelen”, zei Smith.

“Ons gebied met de grootste impact is vrijwel zeker de bescherming van de cyberbeveiliging van Oekraïne. We blijven proactief cyberbeveiligingsfunctionarissen in Oekraïne helpen zich te verdedigen tegen Russische aanvallen, waaronder de laatste cyberaanval op grote Oekraïense televisie-uitzendingen.”

Smith zegt dat hij sinds het begin van de oorlog heeft opgetreden tegen “Russische positionele, destructieve of destructieve maatregelen tegen meer dan 20 Oekraïense regerings-, IT- en financiële organisaties”. Het heeft ook hard opgetreden tegen cyberaanvallen op verschillende civiele locaties en heeft zijn bezorgdheid geuit over het feit dat deze aanvallen op burgers de Conventie van Genève schenden.

Het bedrijf mobiliseert ook zijn middelen om de bevolking van Oekraïne te helpen. De teams voor Filantropie en VN-aangelegenheden werken samen met het Internationale Comité van het Rode Kruis en verschillende VN-agentschappen om vluchtelingen te helpen door waar nodig technologie en financiële steun te bieden, en om deze groepen te beschermen tegen voortdurende cyberaanvallen.

“Als bedrijf zetten we ons in om de veiligheid van onze werknemers in Oekraïne te waarborgen en staan ​​voortdurend in contact met hen om hen in vele vormen ondersteuning te bieden, ook aan degenen die hebben moeten vluchten om levens of veiligheid te redden”, zei Smith.

“Net als vele anderen staan ​​wij achter Oekraïne in zijn oproep tot herstel van de vrede, respect voor de soevereiniteit van Oekraïne en de bescherming van zijn volk.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post GTAV en GTA Online verschijnen op 15 maart op PS5 – PlayStation.Blog
Next post Microsoft schort nieuwe verkopen in Rusland op, mogelijk inclusief Xbox-producten