Microsoft schort nieuwe verkopen in Rusland op, mogelijk inclusief Xbox-producten

Microsoft heeft aangekondigd dat het de nieuwe verkoop van zijn producten en diensten in Rusland opschort, waaronder waarschijnlijk Xbox-gerelateerde producten zoals consoles en games.

Het rapport komt als reactie op de aanhoudende Russische invasie van Oekraïne, waarbij honderden Oekraïense burgers omkwamen bij bomaanslagen en meer. Microsoft zegt boos en bedroefd te zijn over wat er is gebeurd in Oekraïne door toedoen van Rusland, en als gevolg daarvan stopt het veel aspecten van zijn handel met Rusland.

“Net als de rest van de wereld zijn we geschokt, boos en bedroefd door de beelden en het nieuws over de oorlog in Oekraïne en veroordelen we deze ongegronde, niet-uitgelokte en illegale invasie van Rusland”, zegt Brad Smith, president en vice-president van Microsoft. schrijft in nieuwe blogpost. “Vandaag kondigen we aan dat we alle verkopen van Microsoft-producten en -diensten in Rusland zullen opschorten.

Daarnaast werken we nauw samen met de regeringen van de Verenigde Staten, de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, en stoppen we veel aspecten van onze activiteiten in Rusland in overeenstemming met sanctiebesluiten van de overheid. Wij zijn van mening dat we Oekraïne het meest effectief zullen helpen door concrete stappen te nemen in coördinatie met de beslissingen die door deze regeringen zijn genomen en door verdere stappen te ondernemen naarmate deze situatie zich blijft ontwikkelen.

Microsoft zegt dat zijn “enige gebied met de grootste impact” de cyberbeveiliging van Oekraïne beschermt en de cyberbeveiligingsfunctionarissen van het land proactief zal blijven helpen bij het bestrijden van Russische cyberaanvallen. Ze beweert ook dat ze sinds het begin van de oorlog heeft opgetreden tegen de positie van Rusland en destructieve of destructieve maatregelen heeft genomen tegen meer dan 20 Oekraïense overheidsorganisaties, IT-organisaties en de financiële sector.

“Net als vele anderen staan ​​wij achter Oekraïne in zijn oproep tot herstel van de vrede, respect voor de soevereiniteit van Oekraïne en de bescherming van zijn volk”, schrijft Smith.

Axios verslaggever Stephen Totilo deed een beroep op Microsoft om te vragen of het nieuws van vandaag betrekking heeft op digitale verkoop en bestaande betalende gebruikers van Microsoft-services zoals Xbox Live. Microsoft weigerde commentaar te geven.

Dit nieuws van Microsoft komt slechts enkele dagen later Oekraïense vice-premier Mykhailo Fedorov heeft publiekelijk een beroep gedaan op Sony en Microsoft Rusland onmiddellijk afgesneden van zijn respectieve online gaming-diensten in reactie op de Russische invasie van Oekraïne. Op het moment van schrijven heeft Sony geen openbaar standpunt ingenomen of verklaringen afgelegd over deze oorlog.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Microsoft schort alle nieuwe verkopen van zijn producten en diensten in Rusland op
Next post Poolse topdiplomaat in Kiev zegt dat stad “onbezet” is