Shadow Warrior 3 tips voor beginners

Schaduw Krijger 3 is een adrenalinestoot in een gewelddadig chaotische wereld. Deze jeugdige, maar vooral vermakelijke shooter vol demonen, wijze goden en het hoofdpersonage, schijnbaar gescheurd uit een slechte grindhousefilm, laat zich niet los. Shadow Warrior 3 biedt in feite een wilde rit met een paar uitdagende wendingen.

Je brengt het grootste deel van je tijd in Shadow Warrior 3 door met schieten en projectielen ontwijken in verschillende arena-achtige omgevingen. Net als Lo Wang moet je weten hoe je een reeks wapens op de juiste manier gebruikt terwijl je snelle gevechten aangaat, zoals Software’s Doom. Wat deze taak soms moeilijk maakt, is het aantal en de verscheidenheid aan vijanden die tijdens een bepaalde ontmoeting verschijnen. Gelukkig biedt Shadow Warrior 3 een verscheidenheid aan tools die zijn gebaseerd op nieuwe gameplay-mechanismen die niet alleen helpen om de dood af te wenden, maar ook om vijanden op brute wijze tot ontploffing te brengen. Hier zijn enkele manieren waarop u deze tools binnenkort kunt gebruiken.

Gebruik je katana om op te laden

Shadow Warrior 3 heeft een opnieuw ontworpen vechtsysteem. Moordenaars, gevaren voor het milieu, hoge kinetische schietpartijen – het lijkt meer op Doom Eternal dan op eerdere Shadow Warrior-games. Dit betekent dat de ontwikkelaars van Flying Wild Hog ervoor hebben gezorgd dat bepaalde elementen, zoals contactwapens, op de voorgrond blijven. Dit omvat Lo Wang’s trouwe katana. Dit wapen kan vijanden snel evacueren. Hij krijgt zelfs basisverbeteringen waarmee hij elektrische, vuur- en ijsschade kan uitvoeren. Wat een katana zo’n waardevol hulpmiddel maakt, is het vermogen om je wapens op te laden.

Met Shadow Warrior 3 kunnen spelers snel schakelen tussen de katana en elk wapen dat je momenteel vasthoudt door op de bijbehorende aanvalsknop te drukken. Door op de linkermuisknop / rechter trigger te drukken, worden wapens afgeschoten, terwijl door op de rechtermuisknop / rechterbumper te drukken je katana zwaait (op pc’s en consoles). Tijdens deze snelle wisseling, van wapen naar katana en terug, laadt het spel je wapen op.

Snel herladen met een katana is vooral handig in gevechten met eindbazen.
Snel herladen met een katana is vooral handig in gevechten met eindbazen.

Deze kleine monteur is een geweldige manier om munitie tijdens gevechten te beheren, omdat het de soms lange herlaadanimatie tenietdoet; in plaats van te wachten op Lo Wil je de Crimson Bull (granaatwerper) langzaam opladen, kun je schakelen tussen hem en de katana en het wapen onmiddellijk opladen terwijl je rent.

Geef prioriteit aan uw finishers

Het nieuwe finishersysteem voegt een interessante rimpel toe. Op het eerste gezicht lijken ze op bloedige executies in recente Doom-games. Vul de laatste aanval aan door kogels te verzamelen (gevonden in de omgeving of gedropt door vijanden) om uiteindelijk vijanden te executeren voor gezondheid en munitie. In Shadow Warrior 3 gaat deze monteur echter nog een stap verder met de introductie van Gore-items.

Telkens wanneer je een vijand executeert in dit spel, wordt je beloond met een Gore Tool, een wapen of een soort buff. Elk van hen heeft een heel ander effect. Door bijvoorbeeld een vijand op ijs te executeren, kun je zijn hersenen gebruiken als een bevriezingsbom. Het is een geweldig effect dat je wat ademruimte kan geven tijdens een gevecht, maar was het gezien de situatie de beste keuze? Het hangt er vanaf.

Swarm Launcher schiet een vloed van vuurwerk af op ongelukkige vijanden.
Swarm Launcher schiet een vloed van vuurwerk af op ongelukkige vijanden.

Sommige vijanden kunnen in één keer worden geëxecuteerd. Anderen kunnen er twee of meer nemen, wat betekent dat je meer ballen moet verzamelen voordat je ze voltooit. Maar alleen omdat ze meer energie nodig hadden om omver te werpen, wil nog niet zeggen dat je wordt beloond met het beste gereedschap. Als je de Hattori-demon executeert, krijg je een paar seconden lang een Hattori-mes – een krachtig zwaard dat snel een kamer vol vijanden kan verwijderen. Aan de andere kant krijg je Brain Tonic voor het neerhalen van Shogai Ground. Dit item geeft je niet alleen 200 HP, maar maakt je ook vijf seconden lang immuun voor schade.

Je kunt je finishers gebruiken om vijanden hard te verslaan, ze gebruiken om korte tijd krachtige wapens te besturen of in leven te blijven. Zorg ervoor dat u voor elke vergadering de juiste Gore-tool kiest.

Word beloond voor uitdagingen

Het Shadow Warrior 3 leveling-systeem is gebaseerd op ballen. Het doden van vijanden levert geen ervaringspunten op. In plaats daarvan moet je zilveren en paarse ballen vinden om je wapens en Lo Wang te upgraden. Sommige zijn te vinden in de omgeving, ofwel te zien op de weg door het niveau of net buiten de gebaande paden. Anderen worden beloond door de uitdagingen aan te gaan.

Word beloond voor uitdagingen en ga naar een hoger niveau.
Word beloond voor uitdagingen en ga naar een hoger niveau.

De uitdagingen zelf zijn nogal vanzelfsprekend. Krijg een paar schoten op het hoofd van wapens, gebruik ecologische vallen om een ​​bepaald aantal vijanden te doden enzovoort. Vanwege het explosieve karakter van Shadow Warrior 3 is het echter gemakkelijk om de prompts om ze te voltooien over het hoofd te zien – er waren tijden dat mijn scherm zo vol bloed en ingewanden was dat ik de kleine waarschuwingsvensters die af en toe verschenen niet opmerkte. . Zorg ervoor dat u af en toe het promptmenu controleert om er zeker van te zijn dat u geen enkele verbeteringen mist.

Begin met de juiste upgrades

Over upgrades gesproken, er zijn geen slechte keuzes als het gaat om nivellering in Shadow Warrior 3. Er zijn er echter enkele die we je aanraden vroeg of laat op te pikken. Dit geldt vooral als je je wilt voorbereiden op een meer martelende ontmoeting in het spel.

Spawn Ammo en Spawn Health-upgrades zijn een must. Deze twee geven je meer gezondheid en munitie wanneer je de vijand aanvalt. Ik zou binnenkort ook alle munitie-upgrades voor wapens nemen. Omdat elke keer dat je munitie opraapt in dit spel, het in elk wapen in je inventaris gaat, zullen deze upgrades je langer in de strijd houden.

Opgeladen Lo Wang is gezond ... Wang?
Opgeladen Lo Wang is gezond … Wang?

Elementaire upgrades zijn ook geweldig. In Shadow Warrior 3 word je niet gekwetst door explosies, ook niet die veroorzaakt worden door te schieten op omhoog gegooide vaten. Maar het zal je vijanden pijn doen. Verbeter elementaire schade of explosieradius om een ​​groep demonen met weinig inspanning te vernietigen. Neem ten slotte de Health Boost-verbetering (je moet eerst Last Stand Shockwave ontgrendelen). Dit verhoogt uw basisgezondheid tot 125.

Natuurlijk zijn er andere upgrades die uw tijd waard zijn. Maar dit zijn degenen die ik als eerste zou fotograferen.

Gebruik de omgeving

Deze tip is er in twee smaken. De eerste betreft mobiliteit; U zult de omgeving willen gebruiken om te ontsnappen aan moeilijke situaties. Naar links en rechts gaan in de hoop vijandelijke aanvallen te vermijden, zal het niet breken. Je moet mobieler zijn.

Er zijn muren waar je vrij rond kunt rennen en platforms waar je op kunt springen. Je kunt zelfs door het gebied slingeren met de nieuwe Lo Wang-haak. Onze suggestie: gebruik ze allemaal. Blijf niet in één gebied staan ​​en vecht. Ga verder. Dit zal je niet alleen helpen bij het ontwijken van aanvallen, maar het is ook de enige manier om snel gezondheid, munitie en finisherballen te krijgen die vijanden zullen verschijnen / lanceren.

Meerdere vijanden sterven na een goed geplaatst schot.
Meerdere vijanden sterven na een goed geplaatst schot.

De tweede heeft te maken met de omgevingsvallen van Shadow Warrior 3. De meeste arena-achtige gebieden hebben vallen die met een druk op de knop kunnen worden geactiveerd. Lok vijanden in deze gevaren, schiet op de bijbehorende knop en gebruik vervolgens Lo Wang’s parkour-vaardigheden om uit de weg te gaan van gevaar. Voor maximale effectiviteit uitspoelen en herhalen.

Gebruik het juiste wapen

Een van de dingen die vechten moeilijk maakt, zijn de verschillende soorten demonen in het spel. Hoewel het mogelijk is om een ​​of twee wapens te gebruiken om ze allemaal neer te schieten – het is nooit een slecht moment om een ​​granaatwerper te gebruiken – zullen sommige ontmoetingen gemakkelijker zijn als je je vijand kent.

Hattori-demonen kunnen bijvoorbeeld kogels afweren met hun zwaarden. Dus Sidekicks tegen hen gebruiken is waarschijnlijk niet de beste keuze. Tenminste niet totdat je hun verdediging doorbreekt met granaten, katana’s of een ander krachtig wapen. De Sidekicks zijn echter perfect voor de snel bewegende Slinky Jakku. Seeking Shoker daarentegen zijn langzame vijanden die in de lucht zweven. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk worden geraakt door Basilisk, een laadpistool vergelijkbaar met een railgun.

Focus op de belangrijkste vijanden

De meeste ontmoetingen in Shadow Warrior 3 zijn geworteld in een specifieke groep schurken. Of het nu een nieuw geïntroduceerde vijand is of een verzameling harde demonen, de focus zal op hen liggen. Dit betekent dat zwakkere vijanden meestal genegeerd moeten worden.

Zorg ervoor dat je de grote jongens zo snel mogelijk uitschakelt.
Zorg ervoor dat je de grote jongens zo snel mogelijk uitschakelt.

Vijanden met een lagere rang zoals Shogai zullen zichzelf constant vernieuwen tijdens het gevecht. In het ideale geval zijn ze er om je meer munitie en gezondheid te geven – herinner je je Brain Tonic? Hen doden zou een middel moeten zijn om een ​​doel te bereiken. Het zijn sterkere vijanden waar je echt bang voor moet zijn. Zorg ervoor dat je ze zo snel mogelijk neerhaalt om de eeuwige vloed van vijanden te stoppen.

Experiment

Lo Wang heeft veel trucjes in petto. Sommige zijn duidelijker dan andere. Ze kunnen allemaal worden gecombineerd om je tegenstanders te vernietigen. Gebruik Chi-Blast om explosieve vaten in vijanden te duwen. Of beter nog, gebruik het om vijanden in vallen te duwen. De haak is geweldig om te ontsnappen uit een moeilijke plaats. Het kan ook worden gebruikt om een ​​vijand aan te trekken en hem met een jachtgeweer neer te schieten. Ik heb ooit Disco Grenade gebruikt – een item dat ik ontving na het maken van een finisher – om een ​​groep demonen te smelten. Echter, lasers van de draaiende bal van de dood vernietigden per ongeluk het land waar het was en doodden meer vijanden dan ik van plan was. Kortom, Shadow Warrior 3 beloont creativiteit. En gewelddadig. Creatief gewelddadig.

GameSpot kan commissies verdienen met winkelaanbiedingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Twitter bewijst dat je Elden Ring het beste kunt spelen met een dagboek bij de hand
Next post WFP versnelt operaties met groeiende honger in Oekraïne – Wereldwijde problemen