Zelda: Breath Of The Wild is vandaag net zo geweldig als in 2017

Toen The Legend of Zelda: Breath of the Wild in 2017 met de Nintendo Switch uitkwam, maakte ik me op zijn minst zorgen. Ik heb genoten van wat ik speelde op E3 ​​2016en hield van de artistieke stijl, maar de talloze manieren waarop het stuk mijn favoriete serie nam en het op mijn hoofd zette, maakten me bang dat ik in de schaduw zou blijven van waar ik verliefd op werd. Zodra ik het spel eindelijk in handen had, klikte het vrijwel meteen en vielen al mijn zorgen weg.

Snel vooruit met 65 uur spelen en The Legend of Zelda: Breath of the Wild heeft bereikt wat ik ooit voor onmogelijk hield: Ocarina of Time onttronen als mijn favoriete spel. Vanwege een mysterieus gebrek aan meer bestanden om op te slaan, heb ik Breath of the Wild echter nooit gespeeld. Natuurlijk kon ik een tweede account maken op mijn Switch, maar ik wilde dat mijn Switch-profiel klopte voor mijn meest gespeelde titels. Terwijl Breath of the Wild doorging, besloot ik dat nu of nooit, dus ik maakte een nieuw opslagbestand, verwijderde mijn eerste spel, waardoor het mijn favoriete spel werd, en begon mijn sterke opvattingen die ik had gemaakt, uit te dagen. meer dan vier jaar geleden.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Een nieuwe weg naar bekende plaatsen

Hoewel ik opgewonden was om een ​​nieuw ensemble voor Breath of the Wild te beginnen, geef ik toe dat ik nerveus was. Was mijn reactie hierop voor het eerst in verband met enige overdrijving? Zou de game niet voldoen aan de onmogelijk hoge lat die ik er in de loop der jaren voor heb gelegd? Heb ik het zo lang gebouwd als “mijn favoriete spel aller tijden” dat mijn herinnering eraan het echte product dat bestaat ver overtreft? Hoewel ik mijn reis nog niet afmaak, ben ik erg blij om aan te kondigen dat ik in 2021 net zo verliefd ben op Breath of the Wild als in 2017.

Voor die tijd dacht ik na over wat ik het leukst vond aan het spel. Ik heb vaak gewezen op het gevoel van verwondering dat Link’s laatste avontuur mij heeft bijgebracht als een van de belangrijkste redenen waarom ik ze als mijn favorieten beschouw; Ik dacht dat met de voortdurende evolutie van open werelden, niets me ooit het gevoel zou geven dat Ocarina of Time kon bieden in de ontluikende jaren van 3D-gaming. Met Breath of the Wild is elk hoekje en gaatje een verrassing en elke verkenningsexpeditie zal je belonen met het onverwachte.

Er zijn bepaalde leuke dingen die ik voor het eerst opnieuw wil beleven – Breaking BadThe Who’s quadropenie, Black Mirror’s De “San Junipero”-aflevering, om er maar een paar te noemen, maar geen ervan overtrof mijn verlangen om Breath of the Wild voor het eerst weer te spelen. Hoewel ik vaak een soort Second Quest-achtige modus wenste waarin de game vrijwel hetzelfde zou spelen, maar Hyrule volledig is gereorganiseerd voor een hernieuwd gevoel van ontdekking, blijkt dat als je vier jaar tussen games neemt, je voor de gek gehouden. . gewoon in die situatie. Ik herinner me duidelijk specifieke delen van Hyrule uit mijn eerste game, zoals de nachtmerrie die ik voor het eerst tegenkwam met de Guardian of de uitdaging voor verschillende aanwezige torens, maar vaker merkte ik dat ik niet naar een hoge klif staarde en me afvroeg wat daarboven is. Daarin ligt de magie die mijn liefde voor Breath of the Wild vier jaar lang heeft vastgehouden, en ik ben opgewonden om me nog steeds te registreren de tweede keer dat ik speel.

Schoonheid bij elke beurt

Hoewel een vluchtige blik op de schermafbeelding voldoende is om je meteen te laten herinneren hoe onvermoeibaar mooi Hyrule is in Breath of the Wild, waardeer ik het deze keer nog meer. Zo zat ik gisteravond in het midden van een veld en keek van een afstand naar de storm die aan het rollen was. Alles aan hem was perfect, van hoe de wolken werden geblokkeerd door onweerswolken tot de pijlers van vallende regen in mijn ogen. Dit is slechts één voorbeeld van de absolute schoonheid van deze wereld. Hyrule zit vol met heerlijk onvergetelijke momenten, of je het nu hebt over momenten van stille verkenning aangevuld met een pianodreun of een verbluffende ontmoeting met een van de draken.

Natuurlijk is het veel meer dan alleen het verkennen en de schoonheid van de wereld die zorgt voor een unieke en bijzondere ervaring. The Legend of Zelda: The Breath of the Wild is eigenlijk groter dan de som der delen, en bij het schilderen van een afbeelding ter grootte van een game is het niet genoeg om een ​​enkel onderdeel te isoleren. Elk stuk werkt harmonieus samen; zonder Shrines die spelers belonen, zou de enquête het heel goed kunnen doen. Als er geen willekeurige ontmoetingen zouden zijn, welke motivatie zouden spelers dan hebben om het heiligdom te voltooien en te verkennen om Link en zijn inventaris constant in evenwicht te houden? En als de Shrines niet leuk, lonend en effectief waren in het geven van korte, hersenkrakende puzzels om je te helpen gevechten en omzwervingen te doorbreken, zou dat er in de eerste plaats allemaal niet toe doen.

Breath of the Wild werkt omdat elk beetje nodig is – ja, zelfs breekbare wapens. Ik hou meestal niet van de weerstand van wapens in games, vooral niet van wapens die je wapens geven als beloning voor het verkennen en voltooien van mijlpalen in het verhaal. Breath of the Wild doet beide dingen, maar het werkt door je te dwingen te blijven schoonmaken en krabben, zodat je de dingen die je bent kwijtgeraakt kunt vervangen. Elke strijd moet met tact worden benaderd, zowel in hoe je je inzet als in wat je gebruikt; Je zou geen kostbare duurzaamheid willen verspillen aan een krachtig zwaard als dat niet nodig is. Deze puzzel over hoe je betrokken kunt raken bij het gevecht, wat je moet gebruiken en hoe je een vervanger kunt vinden, is cruciaal voor de Breath of the Wild-ervaring.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Bij Breath of the Wild is de reis absoluut belangrijker dan dezeHet doel, maar de hele ervaring leidt tot een laatste confrontatie met Ganon. Elk aspect van het spel is trainen, nivelleren en voorbereiden op je ultieme uitdaging en het loont om te wachten op het hoogste gevecht. ik ben Ik speel dit spel langzaam en geniet van elk klein moment onderweg, dus ik heb niet de gespannen ervaring gehad om Hyrule Castle aan te vallen op weg naar de meest groteske versie van Ganon die we ooit hebben gezienmaar ik weet dat het op komst is. Elke keer dat je de toren beklimt en de grond bereikt, zie je hem rondspoken in Hyrule Castle, een alomtegenwoordige herinnering aan waar je voor vecht en de krachten waartegen je staat. Maar net als mijn voormalige collega Kyle Hilliard schreef in zijn recensie“Toen ik eindelijk besloot dat ik klaar was om het op te nemen tegen Ganon, leek het het hoogtepunt van een levenslange voorbereiding die eindigde in een uiterst bevredigende finale.” Ik vermijd deze finale voorlopig, maar begrijp me niet verkeerd, ik bereid me er zeker op voor elke keer dat ik mijn Switch aanzet.

Nu ik goed op weg ben om de Goddelijke Dieren te herstellen en Ganon te doden, kijk ik vooruit kondigde de voortzetting van Breath of the Wild aan. In het verleden heb ik geen live vervolgen gespeeld op mijn favoriete games aller tijden; Ik heb Majora’s Mask of Final Fantasy X-2 nooit langer dan een paar uur gespeeld, vooral omdat ze allebei anders zijn dan hun voorgangers. Hoewel ik nerveus ben over het potentieel van het vervolg om de belangrijkste elementen achter te laten waardoor ik verliefd werd op Breath of the Wild, probeer ik een open geest te houden terwijl Nintendo begint aan te kondigen wat dit vervolg eigenlijk is. ; het was tenslotte nog niet zo lang geleden dat ik me zorgen maakte over hoe anders Breath of the Wild was dan de games die eraan voorafgingen. Ik kan niet wachten om te zien wat regisseur Hidemaro Fujibayashi en de rest van het team achter het vervolg Breath of the Wild kan me deze keer verbazen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Top 10 Switch-games
Next post Steam Deck Review, Pokemon Scarlet en Triangle-strategie | GI-show