Activision Blizzard klaagt familie aan van werknemer die door zelfmoord om het leven is gekomen

Dit verhaal bevat nieuws over seksuele intimidatie, misbruik en zelfmoord.

Nadat Activision Blizzard onder vuur kwam te liggen wegens beschuldigingen van Schendingen van gelijke beloning, discriminatie op grond van geslacht en seksuele intimidatieHet bedrijf klaagt nu de familie aan van een van zijn voormalige werknemers, die in 2017 door zelfmoord om het leven kwam.

Volgens Washington Post, klaagt de familie van Kerri Moynihan – een voormalig financieel manager bij Activision Blizzard – het bedrijf nu aan voor haar onrechtmatige dood. Moynihan werd dood aangetroffen tijdens een bedrijfsretraite in 2017. De familie beweert dat de seksuele intimidatie die Moynihan heeft ervaren tijdens het werken bij Activision Blizzard een “belangrijke factor” was in haar dood om zelfmoord te plegen kort nadat haar mannelijke collega’s naaktfoto’s hadden geplaatst. . haar. Een van Moynihans superieuren werd er ook van beschuldigd bij te dragen aan deze seksuele intimidatie door seksspeeltjes mee te nemen op zakenreis in de rechtszaak van het California Department of Fair Employment and Housing in 2021, waarin voor het eerst melding werd gemaakt van het incident waarop Moynihan hem vergezelde.

Naast deze beschuldigingen beschuldigden de ouders van Moynihan ook de chef van hun dochter, Greg Restituit, van liegen tegen onderzoekers van de politie van Anaheim over de aard van zijn relatie met Moynihan. Volgens Moynihans ouders hadden Restituito en hun dochter een seksuele relatie die hij ‘blijkbaar probeerde te verbergen na haar dood’. Het politierapport in de rechtszaak stelde ook dat Restituto “schijnbaar ongebruikelijke vragen had gesteld met andere aanwezige medewerkers. [Kerri] Moynihan’s ouders zeiden ook dat hij na de dood van hun dochter Activision Blizzard de mobiele telefoon van Moynihan als “schoongemaakt” meldde, weigerde de onderzoekers haar bedrijfslaptop te geven en de toegang tot de Restituito-laptop en mobiele telefoon ontzegd.

Kort nadat vorig jaar berichten verschenen over de vermeende rol van Activision Blizzard bij de dood van Moynihan, noemde het bedrijf de aantijgingen “vervormd en in veel gevallen onwaar”. Activision Blizzard bekritiseerde vervolgens het California Department of Fair Employment and Housing voor het opnemen van zelfmoord en het schrijven: geval en ongeacht haar rouwende familie.”

Volgens The Washington Post Activision weigerde Blizzard rechtstreeks te reageren op de beschuldigingen in de rechtszaak van Moynihan. In plaats daarvan zei de woordvoerder dat het bedrijf “diep bedroefd was door de tragische dood van mevrouw Moynihan, een gerespecteerd lid van de samenleving.” We zullen de klacht goed in de juridische procedure behandelen, en we hebben op dit moment geen verdere opmerkingen over respect voor de familie.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Update Call Of Duty: Black Ops Koude Oorlog Jaar 2 WMD-kaartvertraging
Next post Bungie “Moet vele malen falen” met het verhaal van Destiny 2 om te slagen in The Witch Queen