Crisischef roept op tot ‘humanitaire doorbraak’, dringende VN-hulp arriveert, WHO veroordeelt aanvallen op gezondheidszorg – Global Issues

Awad, die met zijn team in het land is en manieren probeert te vinden om humanitaire operaties uit te breiden, zei in een verklaring. verklaring dat het onmiddellijke doel was om onder extreem moeilijke omstandigheden “dringend prioriteit te geven aan geografische gebieden en sectoren waar er een dringende humanitaire noodzaak is om het aanbod van reddingshulp te vergroten”.

De crisiscoördinator was ingenomen met het resultaat van de tweede ronde van besprekingen over een staakt-het-vuren tussen Oekraïne en Rusland en riep op tot de “snelle tenuitvoerlegging van de letters van de overeenkomst in de praktijk”, zodat bijstand kan worden verleend aan miljoenen gevangenen en op de weg en ook om mensen in veiligheid te brengen.

UNICEF-voorraden arriveren in West-Oekraïne

De oproepen van de heer Awad werden weerspiegeld door de Kinderorganisatie van de Verenigde Naties (UNICEF), die hij schreef op op zaterdag, dat een humanitaire pauze gezinnen in de zwaarst getroffen gebieden van Oekraïne in staat zal stellen bunkers en andere schuilplaatsen te verlaten om voedsel en water te vinden, medische zorg te zoeken of elders veiligheid te vinden.

Ondanks de onzekerheid rond de besprekingen tussen beide partijen en de aanhoudende gevechten, blijft de VN humanitaire hulp naar het land sturen. Op zaterdag arriveerde de eerste partij UNICEF-benodigdheden in Lviv in het westen van Oekraïne. Het maakt deel uit van een konvooi van zes vrachtwagens, met daarin een schatting 62 ton apparatuur, waaronder medische benodigdheden zoals medicijnen, EHBO-kits, verloskundigen en chirurgische kits, en kits voor jonge kinderen en recreatieve kits. Een andere lading voorraden, waaronder 17.000 dekens en warme winterkleren voor kinderen, is ook onderweg door Polen.

De situatie van kinderen en gezinnen in Oekraïne wordt steeds wanhopiger“Zei Murat Sahin, de vertegenwoordiger van UNICEF in Oekraïne. “Deze voorraden zullen helpen om de broodnodige ondersteuning te bieden aan vrouwen, kinderen en gezondheidswerkers.”

Sinds de escalatie van het conflict in Oekraïne hebben gezinnen zich ondergronds verstopt, afgesneden van basisvoorzieningen. Ziekenhuizen en kraamklinieken hebben hun patiënten naar kelders overgebracht en honderdduizenden mensen in het hele land zijn veilig. Het land heeft bijna geen medische voorraden meer en heeft de inspanningen om de polio-epidemie te beteugelen moeten staken.

De WHO veroordeelt aanvallen op gezondheidswerkers en faciliteiten

De gezondheidscrisis is verergerd door aanvallen op ziekenhuizen, klinieken en gezondheidswerkers, het VN-gezondheidsagentschap, WHOzei hij zaterdag.

Zes geverifieerde rapporten van gezondheidsaanvallen werden geverifieerd door het bureau, resulterend in zes doden en elf gewonden. De WHO drong erop aan dat gezondheidswerkers zorg moeten kunnen verlenen in een veilige en beschutte omgeving zonder gestoord te worden door geweld.

De informatie wordt gepubliceerd bij de WHO Controlesysteem voor aanvallen in de gezondheidszorg datacenter, dat een uitgebreide lijst biedt van aanvallen, doden en gewonden bij gezondheidswerkers en de landen waar ze plaatsvonden.

Video speler

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Dit is wat het nieuwe klimaatrapport zegt over de toekomst van mijn toekomstige dochter
Next post Oekraïense families nemen afscheid terwijl mannen blijven vechten: Foto’s