De Israëlische premier Naftali Bennett bezocht Moskou om met Poetin te praten over Oekraïne

Als teken van de urgentie van de missie verliet de heer Bennett, een oplettende Jood, Israël op zaterdagochtend tijdens de sabbat, waarbij hij het religieuze reisverbod overtrad. Volgens de joodse religieuze wet heeft de heiligheid van de sabbat voorrang op het principe van het behoud van het menselijk leven.

De heer Bennett werd vergezeld door Zeev Elkin, de Israëlische minister van Volkshuisvesting, die volgens het kantoor van de Israëlische premier assisteerde bij de vertaling. De heer Elkin heeft de afgelopen tien jaar vaak in een vergelijkbare hoedanigheid gehandeld in ontmoetingen tussen Bennetts voorganger Benjamin Netanyahu en de heer Poetin. De heer Elkin, die ook een attente jood is, werd geboren in Kharkov, Oekraïne in 1971, toen hij deel uitmaakte van de Sovjet-Unie, en emigreerde in 1990 naar Israël.

De Israëlische delegatie omvatte ook de nationale veiligheidsadviseur van de premier, Eyal Hulata, zijn diplomatieke adviseur, Shimrit Meir, en zijn woordvoerder, Matan Sidi.

Bennett is de afgelopen dagen bekritiseerd, waaronder de heer Zelenský, omdat hij niet sterker aan de kant van Oekraïne leunt en afziet van het leveren van militair materieel.

Israëlische functionarissen hebben gezegd dat Israël goede betrekkingen met Rusland moet onderhouden om de militaire campagne van Israël tegen de vestingwerken van Iran en Hezbollah in Syrië, waar Rusland aanzienlijk aanwezig is, voort te zetten.

Ze zeiden dat Israël zich ook zorgen maakte over grote Joodse gemeenschappen in Rusland en Oekraïne. Het kantoor van Bennett zei na een bijeenkomst in het Kremlin op zaterdag dat het ook met Poetin had gesproken over de situatie van Israëli’s en Joodse gemeenschappen na het conflict in Oekraïne.

De vergadering van zaterdag komt na verschillende verzoeken van de heer Zelenský, zowel de heer Netanyahu als de heer Bennett, om te bemiddelen tussen hem en de heer Poetin. Het laatste verzoek werd gedaan in een telefoongesprek op 25 februari, waarbij de heer Zelenskyj ook om militair materieel vroeg. Terwijl de heer Bennett weigerde defensieve uitrusting te sturen, stemde hij ermee in om te proberen te bemiddelen tussen de landen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Brittney Griner: WNBA Phoenix Mercury maakt zich zorgen over een speler die wordt vastgehouden in Rusland
Next post Weerspiegelt een deel van Poetins oorlogsdenken een pandemische isolatie?