harris: Biden stuurt Kamala Harris terug naar Europa om de oostelijke vleugel van de NAVO te ondersteunen

WASHINGTON: Amerikaanse president Joe Biden stuurt vicepresident Kamala Harris volgende week naar Polen en Roemenië om steun te betuigen aan de oostelijke vleugel van de NAVO, ook al is het bondgenootschap vertrokken Oekraïne leid je eigen strijd tegen Rusland nadat hij voor hem zwaaide en NAVO lidmaatschap, dat Moskou woedend maakte, beschouwd als een provocatie.
Harris, die vorige maand op een veiligheidsconferentie in München was, zal woensdag, zelfs toen Rusland zijn troepen verzamelde om Oekraïne binnen te vallen, terugkeren naar Europa te midden van een grootschalige invasie die het voormalige Sovjetblok van het land deed schrikken.
Sauli Niinisto, de niet-NAVO-president van Finland, was een van degenen die vorige week naar Washington vlogen om zich te concentreren op wat het Witte Huis zei om “de bilaterale betrekkingen te versterken en te zorgen voor een sterke verdediging en afschrikking in het noorden”. Europa.”
Het Witte Huis zei dat Biden ook met de Poolse president Andrzej Duda sprak “om, in nauwe samenwerking met onze bondgenoten en partners, de reactie van onze landen op de niet-uitgelokte en ongerechtvaardigde invasie van Oekraïne door Rusland te bespreken, inclusief aanhoudende inspanningen om ernstige gevolgen voor Rusland op te leggen.”
In het midden van een stormloop van overleg, lieten de VS en de NAVO de strijd tegen Rusland over aan Oekraïne en verwierpen ze het verzoek van Kiev om een ​​vliegverbod in te stellen, waarvan ze zeggen dat ze hen rechtstreeks in een vuurgevecht met Rusland zouden brengen.
De Amerikaanse partners van de NAVO haasten massale pakketten wapens naar Oekraïne, waaronder Stinger- en Javelin-raketten, antitankraketsystemen en granaatwerpers, hoewel de bezorgdheid in Washington toeneemt over wat er met deze wapens kan gebeuren als Rusland erin slaagt Oekraïne in de nabije toekomst te bezetten periode.
Als Oekraïne volhoudt, zal het langetermijngevolg voor Rusland een moeras zijn vergelijkbaar met Afghanistan, waar de Verenigde Staten de Pyrrusoverwinning behalen – tegen hoge kosten voor de Amerikaanse belastingbetalers en de bevolking van Rusland, Oekraïne en misschien Europa.
Te midden van een verhit debat in Amerikaanse politieke kringen over de uitkomst, roept Harris’ reis naar Europa volgende week op tot belachelijke opmerkingen van extreemrechts, dat hard probeert de jarenlange verharding te verdoezelen. Poetinis Rusland.
‘Kamala Harris faalde in een van de haar toegewezen taken. Waarom sturen we haar volgende week terug naar Europa?’ vroeg Andy Biggs, een Republikeinse wetgever uit Arizona. “Stuur alsjeblieft uit liefde voor God een serieuze man”, schreef hij op Twitter Meghan McCaintelevisiecommentator en dochter van wijlen senator John McCain.
“Het bezoek van de vice-president toont de kracht en eenheid van het NAVO-bondgenootschap en de steun van de VS aan de geallieerden aan de oostelijke vleugel van de NAVO in het licht van de Russische agressie. Het zal ook onze gezamenlijke inspanningen onderstrepen om de bevolking van Oekraïne te steunen”, aldus het kantoor van Harris. . in de verklaring.
In een gesprek met leiders van Polen en Roemenië zal Harris “onze voortdurende steun aan het Oekraïense volk bespreken door middel van veiligheid, economische en humanitaire hulp, en onze vastberadenheid om ernstige economische gevolgen op te leggen aan Rusland en degenen die betrokken zijn bij de Russische invasie”, aldus de verklaring. .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Oorlog in Oekraïne: burgers evacueren de stad Irpin omdat huizen zijn verwoest
Next post Probleem Elden Ring heeft geconstateerd dat de opgeslagen gegevens niet correct zijn opgeslagen in de Steam-cloud