Mastercard en Visa schorten activiteiten in Rusland op

Mastercard en Visa hebben gezegd dat ze de operaties in Rusland zullen opschorten als reactie op de invasie van Oekraïne en kaarthouders in wezen zullen scheiden van transacties buiten het land.

De schorsing die zaterdagavond is aangekondigd, zal voorkomen dat door Russische banken uitgegeven Mastercard- en Visa-kaarten in andere landen actief zijn en zal mensen met kaarten die elders zijn uitgegeven, blokkeren om goederen en diensten van bedrijven in Rusland te kopen.

Maar er kunnen nog steeds andere transacties plaatsvinden. Kaarten met het Mastercard- of Visa-logo, die zijn uitgegeven door Russische banken, werken mogelijk nog steeds in het land omdat de transactie wordt verwerkt door een lokale verwerker, aldus functionarissen van beide bedrijven.

IN verklaringMastercard, dat al meer dan 25 jaar actief is in Rusland, zei dat het de beslissing niet gemakkelijk nam. “Terwijl we deze stap zetten, zullen we ons aansluiten bij vele anderen in de hoop en toewijding aan een positievere, productievere en vreedzamere toekomst voor ons allemaal”, aldus het bedrijf.

Visa hij zei gepland om alle Visa-transacties in Rusland “in de komende dagen” te “beëindigen”. Een woordvoerder van het bedrijf zei dat de transacties binnen een week zouden moeten zijn afgerond.

Al Kelly, voorzitter en CEO van Visa Inc., zei in een verklaring: “Deze oorlog en de aanhoudende dreiging van vrede en stabiliteit vereisen dat we reageren in overeenstemming met onze waarden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post In Rusland blijven fastfoodketens open, vooral over Oekraïne
Next post Russische gevangenen en Oekraïense soldaten beschrijven twee kanten van het conflict