Weerspiegelt een deel van Poetins oorlogsdenken een pandemische isolatie?

De inspanningen van het Witte Huis om een ​​strategie te bedenken om Rusland te confronteren met zijn invasie in Oekraïne, houden verband met een dringende herbeoordeling van de mentale toestand van president Vladimir Poetin door inlichtingendiensten. Het debat gaat over de vraag of zijn ambities en de wens om risico’s te nemen? zijn veranderd na twee jaar Covid-isolatie, of het gevoel dat dit misschien wel zijn beste tijd is om de Russische invloedssfeer weer op te bouwen en zijn nalatenschap veilig te stellen. Of allebei.

Tijdens de pandemie trok Poetin zich terug in een complexe cocon van sociale afstand – hoewel hij toestond dat het leven in Rusland in wezen weer normaal werd. Federal Protection Service, Ruslands reactie op de geheime dienst, gebouwd virusvrije bubbel rond meneer Poetin die de beschermingsmaatregelen van veel van zijn buitenlandse tegenhangers ver overtreft.

De heer Poetin houdt de meeste van zijn ontmoetingen met regeringsfunctionarissen via videoconferenties, vaak in een Spartaanse kamer op zijn landgoed in Novo-Ogaryovo in Moskou. Hoewel buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders arriveerden, ontmoetten ze Poetin soms niet persoonlijk; de secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres doe het met videoconferenties toen hij vorig jaar Moskou bezocht.

De heer Poetin heeft nu persoonlijke bezoeken – waaronder de Israëlische premier Naftali Bennettdie zaterdag ongeveer drie uur lang een ontmoeting had met de heer Poetin. (De woning van de heer Poetin en het Kremlin zijn uitgerust met desinfectietunnels waar alle bezoekers doorheen moeten.)

Sommige van ‘s werelds leiders die de heer Poetin ontmoetten in recente diplomatieke toenaderingen zaten 6 meter van hem af tafel monsterhebben hij weigerde Russische PCR-tests te ondergaan om hun DNA beschikbaar te stellen aan de Russen. Anders zaten de mensen die hem persoonlijk ontmoeten meestal op zijn vroegst twee weken in quarantaine.

De extreme voorzichtigheid van Poetin weerspiegelt niet alleen zijn leeftijd – 69, waardoor hij een relatief hoog risico loopt op een ernstige coronavirusziekte – maar ook wat critici beschrijven als de paranoia die hij ontwikkelde tijdens zijn vroegere carrière als KGB-spion.

En de neiging van de Russische leider, zoals functionarissen van de Amerikaanse geheime dienst het Witte Huis en het Congres hebben verteld, verdubbelt wanneer hij zich gevangen voelt door zijn eigen overlap. Dus beschreven ze een reeks mogelijke reacties, van het lukraak beschieten van Oekraïense steden om de aanvankelijke fouten van de binnenvallende troepen te compenseren, tot cyberaanvallen op het Amerikaanse financiële systeem, tot andere nucleaire dreigingen en misschien stappen om de oorlog te overwinnen. Oekraïense grens.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post De Israëlische premier Naftali Bennett bezocht Moskou om met Poetin te praten over Oekraïne
Next post Oekraïne: Poetin vergelijkt westerse sancties met oorlog wanneer een Russische aanval Oekraïense burgers gevangen houdt