Noord-Korea heeft nieuwe tests op een spionagesatelliet bevestigd

ZIEL: Noord Korea voerde de gegevensoverdracht en andere belangrijke tests uit die nodig zijn om te ontwikkelen en observatie satellietStaatsmedia meldden zondag dat in de tweede dergelijke tests in ongeveer een week, aangeeft dat het land van plan is in de nabije toekomst een verboden lancering van langeafstandsraketten uit te voeren.
De stappen komen op een moment dat Noord-Korea een reeks ballistische raketten heeft afgevuurd – waaronder een die zijn buren zaterdag hebben gedetecteerd – zoals experts zeggen in een poging om nieuwe wapensystemen aan zijn arsenaal toe te voegen en de Verenigde Staten ertoe aan te zetten concessies te doen. gestopt. diplomatie.
Zondag zei het Noord-Koreaanse centrale persbureau dat het de dag ervoor “nog een belangrijke test” had uitgevoerd als onderdeel van zijn plan om een ​​verkenningssatelliet te ontwikkelen. Volgens hem hebben de autoriteiten de betrouwbaarheid bevestigd van het datatransmissie- en ontvangstsysteem van de satelliet, naast het controle- en commandosysteem en verschillende grondcontrolesystemen.
De KCNA noemde geen lanceringen van raketten of raketten om dergelijke satellietgerelateerde tests uit te voeren, maar verwees blijkbaar naar de negende ronde van de Noord-raketten van dit jaar, die zaterdag werden geregistreerd door Seoul, Washington en Tokio.
Externe deskundigen zijn van mening dat Noord-Korea een ballistische raket heeft afgevuurd met een camera om de tests uit te voeren die in het KCNA-rapport worden beschreven. Afgelopen maandag zei Noord-Korea dat het een camera had getest die ontworpen was om op een verkenningssatelliet te worden geplaatst en ruimtefoto’s van de aarde had vrijgegeven, een dag nadat zijn rivalen zeiden dat het een ballistische raket had afgevuurd.
Spionagesatellieten behoren tot de lange verlanglijst van nieuwe wapensystemen van de Koreaanse leider Kim Jong-un hij beloofde maatregelen te nemen om het hoofd te bieden aan wat hij Amerikaanse vijandigheid noemt.
Om Noord-Korea een verkenningssatelliet te laten gebruiken, moet het een langeafstandsraket lanceren die het in een baan om de aarde zal brengen. De VN verbiedt een dergelijke lancering door Noord-Korea echter als dekmantel voor het testen van hun technologie voor langeafstandsraketten.
Het is onduidelijk of Noord-Korea een voldoende capabele camera heeft ontwikkeld om op een spionagesatelliet te installeren, aangezien de satellietfoto die het land afgelopen maandag heeft vrijgegeven geen afbeeldingen met een hoge resolutie bevatte. Noord-Korea lanceerde in 2012 en 2016 zijn eerste en tweede satelliet in een baan om de aarde, maar sommige buitenlandse experts zeggen dat geen van hen beelden heeft teruggestuurd naar Noord-Korea.
Men geloofde nog steeds dat eerdere satellietlanceringen hadden bijgedragen aan het raketontwikkelingsprogramma van Noord-Korea. In 2017 voerde Noord-Korea drie tests uit met intercontinentale ballistische raketten, die volgens analisten aantoonden dat het in staat was nucleaire aanvallen uit te voeren op het thuisland van de VS.
Experts zeggen dat Noord-Korea waarschijnlijk een spionagesatelliet zal lanceren voorafgaand aan een belangrijk politiek jubileum in april, de 110e verjaardag van de oprichter van de staat Kim Ir Sen, de overleden grootvader van Kim Jong-un.
diplomatie tussen Pyongyang en Washington bleef ongeveer drie jaar grotendeels stilgelegd vanwege geschillen over Amerikaanse sancties tegen Noord-Korea. Eerder dit jaar heeft Noord-Korea een aantal geavanceerde getest nucleaire raketten inclusief dat, volgens analisten, het Amerikaanse Pacific-gebied van Guam binnen zijn bereik komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post De Oekraïense oorlog stelt China’s connectie met Rusland “zonder beperking” op de proef.
Next post Voetbalonrust in Mexico laat 22 gewonden achter, zeggen Querétaro-functionarissen