Voetbalonrust in Mexico laat 22 gewonden achter, zeggen Querétaro-functionarissen

MEXICO-STAD – Een voetbalwedstrijd in het centrum van Mexico mondde zaterdag uit in gewelddadige botsingen tussen fans van rivaliserende teams. Volgens de autoriteiten raakten 22 mensen gewond, van wie twee ernstig.

De wedstrijd in het Querétaro-stadion werd onderbroken na meer dan een uur spelen toen fans elkaar begonnen aan te vallen, wat paniek veroorzaakte bij andere toeschouwers, van wie velen het veld oprenden, volgens rapporten en video’s van de scène.

Schokkende beelden die op sociale media zijn geplaatst, tonen groepen mannen die mensen over het beton voor het stadion slepen, schoppen en slaan, hun kleren uittrekken. Een andere video liet zien dat hij boven werd geslagen en gegeseld.

“Ik veroordeel het geweld van vandaag in het Corregidora-stadion met klem”, zei Mauricio Kuri, gouverneur van Queretaro, op Twitter. “Ik heb instructies gegeven over hoe de wet toe te passen met alle gevolgen van dien. Er is geen straffeloosheid in Querétar.”

Atlas, de titelverdediger van de MX League, de Mexicaanse voetbalcompetitie, leidde het Querétaro-team met 1-0 toen er gevechten uitbraken op de tribunes. Volgens video’s die online werden gedeeld, verspreidde het geweld zich al snel naar het veld en het gebied rond het stadion.

De MX League zei in een verklaring dat het een “diepgaand onderzoek” was gestart naar wat er tijdens de wedstrijd op de tribunes, op het veld en buiten het gebouw gebeurde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Noord-Korea heeft nieuwe tests op een spionagesatelliet bevestigd
Next post baioro